23948sdkhjf

Nyt sygehus på vej

Central placering skal afklares i de kommende måneder.
- Placeringen af det kommende neurorehabiliteringscenter i Brønderslev skal gerne afgøres i første halvdel af 2014. Det oplyste regionsrådsformand Ulla Astman (S) på et møde i Støtteforeningen for Brønderslev Neurerehabiliteringscenter.

Der er flere placeringer i spil, dels på den eksisterende sygehusgrund, dels på en anden central placering. Ulla Astman hælder mest til, at der må bygges på et område uden for sygehuset.

- Det bliver besværligt at bygge nyt, og samtidig opretholde arbejdet på neurerehabiliteringscentret, forudser Ulla Astman.

Hun fortæller, at der er tale om et byggeri til mellem 60 og 70 mio. kr.

Projektet er på tegnebrættet, og der arbejdes på højtryk med det forberedende arbejde.

- Vi må erkende, at bygningerne er af ældre dato, sagde Ulla Astman:

- De er nedslidte, og der skal være ordentligere rammer til rehabiliteringen.

Det ventes, at der kan opføres cirka 3.500 kvadratmeter for de penge, der er til rådighed.

Blandt andet Frederikshavn har været ude efter at få neurerehabiliteringscentret flyttet dertil, men Ulla Astman slår fast, at Brønderslev er en mere central placering.

Ulla Astman lagde ikke skjul på, at de gode resultater i Brønderslev også spiller ind på placeringen.

- Vi skal også tænke på beskæftigelsen. Neurerehabiliteringscentret giver job til mange.

- Brønderslev Rehabiliteringscenter har virkelig opnået fine resultater omkring rehabilitering efter blodprop i hjernen og hjerneblødning, fortæller hun.

Der er også på Aalborg Universitetshospital sat ekstra fokus på området.

- Det er vigtigt, at der sker behandling inden for fire en halv time efter at der er konstateret en hjerneblødning eller blodprop i hjernen, siger hun.

Det er planen, at det nye neurorehabiliteringscenter skal opføres som et såkaldt OPP-projekt - offentligt-privat-partnerskab.

Ulla Astman mener, at det typisk vil være pensionsselskaber, regionen går i samarbejde med.

Det er Ulla Astmans opfattelse, at byggeperioden vil strække sig over godt et år.

- Det er vigtigt, at vi kommer i gang i år. Vi satser på ikke at skulle deponere et beløb, svarende til byggesummen, hvis vi bygger i år. Folketinget har åbnet op for byggeri, hvor der ikke skal ske deponering, men foreløbig kun i år.

Det er alle grupper i regionsrådet, der har valgt at bakke op om, at pengene afsættes på budgettet til neurorehabiliteringscentret.

- Selv om der har været valg, er der stadig opbakning, slog Ulla Astman fast.

Tidligere blev der talt om en placering ved Brønderslev Psykiatriske Sygehus, men da patienterne kommer på en del gåture, indkøb med mere, er det vigtigt, at placeringen er bynær. Derfor er planerne ved Brønderslev Psykiatriske Sygehus opgivet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094