Ingeniørmangel truer Nordjylland
De kommende storkommuner i Nordjylland risikerer i løbet af få år at stå med en alvorlig mangel på ingeniører. Det viser en undersøgelse, som Ingeniørforeningen i Danmark (IDA) har gennemført blandt medlemmerne i Nordjyllands Amt...
Næsten hver tredje ingeniør (32 pct.) svarer nemlig ja til, at de overvejer at forlade jobbet i kommunen eller amtet i løbet af de kommende år - blandt andet som følge af kommunalreformen.
”Vi står med et samfundsproblem, hvis man eksempelvis ikke kan få byggetilladelse eller en miljøgodkendelse, fordi myndighederne ikke har nok kompetente folk. Og kommunerne skal skaffe dem i konkurrence med det private erhvervsliv, hvor der er begyndende ingeniørmangel og store lønningsposer,” siger Leif Dyrmose, der er formand for Ansatte Ingeniørers Råd i Ingeniørforeningen.
IDAs undersøgelse viser, at det netop er det private erhvervsliv, der trækker i ingeniørerne med tanker om et jobskifte. Hele 38 pct. af de nordjyske ingeniører kigger i retning af erhvervslivet, mens 27 pct. overvejer pension, efterløn eller en anden aftrædelsesordning.
”Kommunerne må i gang med at gøre, hvad de kan for at holde på ingeniørerne. Senioringeniørerne skal overtales til at blive, selv om kommunalreformen måske betyder både nyt jobindhold og nyt arbejdssted. Samtidig skal kommunerne tiltrække og fastholde de yngre ingeniører. For begge gruppers vedkommende er et fagligt udfordrende job og fortsat faglig udvikling en del af svaret, og så skal kommunerne blive bedre til at fortælle senioringeniørerne, at man har brug for deres kompetencer og opbyggede viden,” siger Leif Dyrmose.
Kilde: pressemeddelelse fra Ingeniørforeningen i Danmark, IDA