23948sdkhjf

Stor energirådgivningsopgave har fem i spil

Helsingør Kommune har prækvalificeret fem totalrådgivningsfirmaer til et EU-udbud om energirenovering af cirka 68 kommunale ejendomme over de næste tre-fire år for 56 mio. kr.
I 2012 og 2013 har Helsingør Kommune gennemført energirenoveringer for godt 20 mio. kr. på syv af kommunens ejendomme. Det er sket i et ESCO-samarbejde med entreprenørvirksomheden Caverion (tidligere YIT).

De kommende fire år planlægger Helsingør Kommune at gennemføre energirenoveringer på yderligere 68 ejendomme - for 56 mio. kr. Byrådet har besluttet ikke at fortsætte med ESCO-modellen. I stedet udbydes renoveringerne i fagentrepriser. Det betyder, at mindre lokale håndværksvirksomheder får mulighed for at være med, ligesom kommunen bliver en mere aktiv aktør i processen.

Kommunen har gennem en prækvalifikation udvalgt fem totalrådgivningsfirmaer, der skal deltage i et EU udbud.

Indgår kontrakt i april
Det totalrådgivningsfirma, der vinder udbuddet,
De fem firmaer er:
• Rambøll

• Bascon/Dansk Energi Management

• OBH/Creo

• Moe

• Dall & Lindhardtsen/EKJ
skal projektere og gennemføre energirenoveringer på kultur- og idrætsejendomme, skoler og daginstitutioner i Helsingør Kommune.

Energirenoveringerne kommer blandt andet til at omfatte optimering af varmeanlæg, ventilation, belysning, isolering, ligesom der på nogle ejendomme bliver installeret solcelleanlæg og udskiftet glas i facader.

Helsingør Kommune forventer at indgå kontrakt med det vindende rådgiverteam i løbet af april måned.

Målet er at spare 627 ton CO2 om året – et væsentligt bidrag til målsætningen om, at kommunen skal spare 2 pct. på CO2-udledningen om året.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078