23948sdkhjf

Stort løft til Valby Idrætspark

Ny helhedsplan lægger rammerne om en storstilet renovering af Valby Idrætspark med ny multihal, stadionrenovering og bebyggelse på op til 70.000 m².
- Valby Idrætspark er det største sammenhængende idrætsområde i byen. Vi har allerede investeret massivt i Valby Idrætspark med blandt andet Vandkulturhuset. Det er min ambition, at Valby Idrætspark skal være en idrætsby for alle københavnere, siger Mads Kamp Hansen, planlægningschef for Københavns Kommune, om de store planer, kommunen har for Valby Idrætspark, til Politiken.

Planerne for området omfatter ifølge avisen blandt andet en genopførelse og ombygning af Club Danmark Hallen til ny multihal med en række minihaller. Hertil kommer en renovering af stadion, en ny kunstgræsbane og mere plads til erhverv.

Der er afsat 75 mio. kr. til den nye multihal, som skulle kunne stå færdig allerede næste år.

Op til 70.000 m² byggeri
Planerne, der skal give mulighed for at løfte hele området ved Valby Idrætspark, har fået ny politisk opbakning. Økonomiudvalget i Københavns Kommune har således vedtaget forslag til lokaplan for Valby Idrætspark

I lokalplanen opretholdes de områder, som i dag anvendes til boldbaner. I randzonen mod Ellebjergvej og langs banen i den vestlige og østlige del gives der til gengæld mulighed for nybyggeri. I den nordvestlige og nordøstlige del af området fastlægges anvendelsen til serviceerhverv, og i det nordøstlige område bliver der også mulighed for at opføre butikker, der forhandler særligt pladskrævende varer med et samlet bruttoetageareal på maksimalt 20.000 m².

I den øvrige del af området er den primære anvendelse idræt eller idrætsrelaterede formål og kollegieboliger. Samlet set skal de give mulighed for, at idrætsorganisationer kan etablere sig, ligesom der også bliver mulighed for forskellige former for serviceerhverv, herunder kontorerhverv generelt.

I alt kan der med den nye plan etableres 70.000 m² byggeri.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094