Stortalenter ønsker bedre træningsmuligheder
Statsministerens løfte om at afsætte flere penge til DM i Skills vækker glæde hos to tidligere Danmarksmestre, som gerne så pengene brugt på mere træning.
I det mindste på det mentale plan. For det er ikke alle fagområder, der har lige mange ressourcer, og det betyder, at forberedelsesmulighederne i sammenligning med deltagerne fra udlandet ikke altid er gode nok.
Det mener Mathias Nielsen, der vandt sølv som murer ved WorldSkills sidste år, samt Søren Hvidberg Henriksen, der kan skrive to Danmarksmesterskaber som flisemurer og en medallion of excellence ved WorldSkills på cv’et.
- Nogle af deltagerne fra udlandet har virkelig lang tid til at træne i, og det giver dem selvfølgelig en fordel til WorldSkills. Her i Danmark har vi ikke helt det samme fokus på træning, siger Mathias Nielsen.
Han og Søren Hvidberg Henriksen foreslår derfor, at nogle af de ekstra penge, som statsminister Helle Thorning-Schmidt i går lovede til afviklingen af DM i Skills, afsættes til at sørge for, træningsmulighederne forbedres.
Men derudover står de to tidligere Danmarksmestre ikke med en lang ønskeliste til arrangementet, som de i det store og hele betegner som meget vellykket.
- Det hele er selvfølgelig større til WorldSkills, hvor man også arbejder mere afskærmet. Men ellers er det næsten det samme som DM i Skills, og jeg kan ikke sætte en finger på et særligt område, hvor det halter efter, siger Søren Hvidberg Henriksen.
De to murere bakker derfor op om, at DM i Skills i fremtiden udvides, så endnu flere fag fra de 110 forskellige erhvervsuddannelser i Danmark repræsenteres.
For selv om flere unge stopper op ved den stand, hvor Mathias Nielsen og Søren Hvidberg Henriksen fortæller om murerfaget, så kan de godt mærke, at nysgerrigheden for de flestes vedkommende er stillet hjemmefra.
- Folk spørger mest til, hvordan det var at være med i WorldSkills. Det er egentlig ikke så mange, der spørger ind til selve faget. De fleste har nok styr på, hvad det vil sige at være murer, så det er egentlig ikke fordi, vi snakker så meget om det rent faglige. Det virker, som om de fleste på forhånd har bestemt sig for, hvad de vil være, fortæller Mathias Nielsen.
Artiklen er en del af temaet DM i Skills.