23948sdkhjf

Byggebranchens konkurrenter går sammen om fælles IT-standarder

Danmarks største entreprenører og rådgivervirksomheder indfører nu i samlet front i gang fælles standarder for digitale mangellister, epost-dokumenter...
Beslutningen er et vigtigt skridt i udbredelsen af en fælles IT-kultur i byggeriet, idet virksomhedernes underleverandører efterhånden også vil blive tvunget til at overholde standarderne.

De "syv store" - Carl Bro, COWI, Hoffmann, MT Højgaard, NCC, Rambøll og Skanska - dannede sidste år samarbejdet "Digital konvergens" med det formål at fremme udbredelsen af de fælles bips-standarder.

I det forløbne år har virksomheder afprøvet standarderne på mere end 20 forskellige byggeprojekter rundt om i Danmark. Afprøvningen har været så vellykket, at de syv virksomheder nu er gået i gang med selve implementeringen.

”Vi vil samarbejde om i praksis at effektivisere og digitalisere informationsstrømmene i byggeprojekter. Sandhedens øjeblik opstår først, når standarderne virker i praksis – f.eks. når fag¬entreprenøren arbejder efter forståelige tegninger fra totalentreprenøren, som ingeniøren har videreudviklet fra arkitektens udgave.

Standarderne findes - IT-værktøjerne skal forbedres, og implementeringen skal afprøves og gennemføres,” siger projektleder Erik Arnbak, Digital Konvergens.

Virksomhederne har overgivet alle erfaringer fra afprøvningerne til bips, så de kan blive en integreret del af bips’ daglige arbejde med at udvikle standarder til byggebranchen. De har ligeledes peget på, at bips bør have en form for certificerende funktion, hvor branchens softwareløsninger vurderes i forhold til de gældende bips standarder.

Kilde: Digital Konvergens

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094