23948sdkhjf

Igangsat byprojekt erklæret ulovligt

Igangsættelsen af ”Den Grønne Tråd”, et projekt der skal binde Svendborg bymidte bedre sammen med havnen, uden en lokalplan er erklæret i strid med loven af Natur- og Miljøklagenævnet.
Det store byomdannelsesprojekt er
Fakta: "Den Grønne Tråd"
”Den Grønne Tråd” har som mål at øge Svendborg bymidtes attraktion som kultur- og handelscenter ved skabe en ny forbindelse mellem bymidte og havn samt tilføre eksisterende byrum nye kvaliteter.

Projektet omfatter et byrumsforløb med Krøyers Have, del af Skolegade, Ramsherred, Torvet, Lilletorv, del af Møllegade og afsluttes med en ny stiforbindelse ned over byskrænten til Toldbodvej med videre forbindelse til den kommende trafikterminal og havnen.
gået i gang i Svendborg, hvor Torvet er blevet gravet op. Men det er altså i strid med loven, da der ikke var udarbejdet en forudgående lokalplan. Det afgjorde Natur- og Miljøklagenævnet onsdag ifølge fyens.dk.

- Jeg er overrasket, og kan ikke overskue konsekvenserne. Vi fik at vide af vores embedsmænd, at projektet ikke krævede en lokalplan. Nu må vi så have lavet en lokalplan, men hvad det betyder for ombygningen kan jeg ikke overskue nu, siger borgmester Lars Erik Hornemann til avisen.

Hvad afgørelsen får af betydning for projektet er endnu uklart. Borgmesteren håber dog, at det vil være muligt at fortsætte med arbejdets første etape, mens der udarbejdes den nødvendige lokalplan.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078