23948sdkhjf

Milliard-investeringer på vej ved Bella Center

Med Cobe og Vilhelm Lauritzen som arkitekter er Solstra Capital og Bella Center klar til at løfte sløret for en storstilet udviklingsplan for området i Ørestad på Amager.
Under arbejdstitlen ”Bellakvarter” løfter kapitalforvalterne Solstra Capital i morgen sløret for et udviklingsprojekt med op mod 265.000 etagemeter byggeri til en værdi af fem milliarder kroner. Det skriver dagbladet Børsen.

Fuldt udviklet vil Bellakvarter huse 7.500 arbejdspladser og være hjem for 5.000 københavnere. Hvis alt går vel, kan spaden stikkes i jorden til de første byggeprojekter i 2015. En stor del af udviklingsområdet fungerer i dag som parkeringsplads.

- Vores plan er bygget op omkring en perlerække af by- og parkrum, der bindes sammen af alléer. De omkranser Bella Center og binder bydelen sammen med Ørestad og fælleden. Bydelen bliver ret intim med mange små pladser, forskudte gader og masser af variation. Man vil kunne mærke at, vi prioriterer byliv og bæredygtighed, siger Dan Stubbergaard fra Cobe Arkitekter til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093