23948sdkhjf

Stort belysningsprojekt på vej i Mariagerfjord

De cirka 9.000 armaturer i Mariagerfjord Kommunes gadebelysning anbefales udskiftet. Projektet løber op i 94 mio. kr.
I forbindelse med en ny belysningsplan for veje i Mariagerfjord Kommune anbefaler kommunens udvalg for teknik og miljø nu, at tæt ved alle armaturer udskiftes til LED.

Der er cirka 9.000 armaturer og master i kommunen. Heraf sidder cirka 500 armaturer på træmaster, som ældes og trænger til udskiftning. Samtidig skal cirka 3.300 armaturer udskiftes, da de er monteret med kviksølvlyskilder, som EU har besluttet ikke kan købes efter år 2015.

Når armaturer med kviksølvlyskilde er udskiftet er der stadig godt 5.700 armaturer i Mariagerfjord Kommune. Disse anlæg er lovlige, men omkring 5.500 er af ældre dato, og mange er forsynet med lyskilder med højt energiforbrug. På den baggrund er der foretaget en økonomisk beregning af potentiale for energibesparelser og investeringsbehov ved at udskifte disse armaturer til LED armaturer.

Anbefaler udskiftning til 94 millioner
På den baggrund anbefaler Udvalget for Teknik og Miljø altså, at man ikke alene udskifter kviksølvarmaturer med træmaster og luftkabler, men at også de 5.500 armaturer af ældre date udskiftes til LED. Den samlede pris for projektet vurderes at ligge på 94 mio. kr.

Udvalget har nu anbefalet byrådet, at man vælger løsningen, hvor der både udskiftes kviksølv- og andre armaturer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078