23948sdkhjf

Center bliver drivkraft for håndværk og turisme

Øhavets Restaureringscenter på Ærøskøbing Havn, som giver skibsværftsområdet i byen nyt indhold, indvies den 28. januar.
Skibsværftsområdet i Ærøskøbing, der nu fungerer som kulturbevarings- og formidlingscenter for det gamle skibshåndværk, skal igen spille en vigtig rolle for lokalsamfundet i Det Sydfynske Øhav.

Øhavets Restaureringscenter bliver en central drivkraft i at bevare de særlige håndværk, der anvendes ved byggeri og restaurering af nittede jern- og stålskibe. Samtidig skaber centret nyt liv på havnen og vil kunne trække flere turister og besøgende til det særlige værftsmiljø.

Udover at være en unik maritim seværdighed vil Øhavets Restaureringscenter også fungere som uddannelsestilbud for unge ledige med særlige behov. Ved at deltage i restaureringsarbejdet og modtage undervisning vil de unge få en bred vifte af udfordringer i et professionelt arbejdsmiljø.

- Koblingen mellem det gamle værftsområde og et tilbud til unge ledige er et fint udtryk for en socialt bæredygtig tankegang, som kan styrke aktiviteten i et af Danmarks yderområder. Øhavets Restaureringscenter er også et fornemt eksempel på, hvordan man aktivt bruger en maritim, industriel kulturarv i nutiden, siger programchef i Realdania, Marianne Kofoed.

Besøgende kan følge arbejdet helt tæt på
Konkret består Øhavets Restaureringscenter af flere forskellige bygninger og anlæg på havnen i Ærøskøbing. Dels ”Den gule hal”, som nu er sat i stand. Beddingen er også genetableret, så der kan repareres jern- og stålskibe, og i den nybyggede værftshal kan man arbejde med det gamle håndværk. Der er også etableret en esse og et rebslageri i værftshallen. Besøgende vil kunne følge med i arbejdet med skibsrestaurering fra en svalegang i førstesalsniveau. På førstesalen i værftshallen er der kontor-, møde- og skolefaciliteter, som blandt andet skal bruges af de unge under uddannelse på centret.

Udviklingen af Øhavets Restaureringscenter er gennemført i et partnerskab mellem den socialøkonomiske virksomhed Udviklingsfonden, Ærø Kommune og Realdania. Projektet har også modtaget støtte fra Syddansk Vækstforum. Realdania har bidraget med i alt 18,1 mio. kr. til projektet og Syddansk Vækstforum med 6 mio. kr. Ærø Kommunes andel er 1,3 mio. kr. Ærø Kommune er bygherre på projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094