23948sdkhjf

Vinderen af Den Dansk Lyspris 2013 er kåret

Ved et arrangement på Frederiksberg Rådhus blev Gl. Hellerup Gymnasiums nye multihal, tegnet af Bjarke Ingels Group, tirsdag hædret for sin lyssætning.
Bygherre:
Gl.Hellerup Gymnasium
Arkitekt og lysdesign:
BIG - Bjarke Ingels Group
Rådgivende ingeniør:
EKJ Rådgivende Ingeniører
Bygherrerådgiver:
Grontmij A/S
Entreprenør:
C.G. Jensen A/S
El-installatør:
H. Helbo Hansen A/S
Belysningsleverandører:
Sandlux, Delux Denmark,
Fagerhult, KC Light,
Osram.
”Et arkitektonisk stærkt projekt, som gennem en bevidst lyssætning tilføres en forførende poesi med udsøgte æstetiske oplevelser”.

Sådan lyder det blandt andet i juryens motivering af Gammel Hellerup Gymnasiums nye multihal, som tirsdag blev tildelt Den Danske Lyspris 2013. Det skete på Frederiksberg Rådhus, hvor borgmester Jørgen Glenthøj overrakte prisen til partner Finn Nørkjær fra Bjarke Ingels Group, arkitekt på projektet, der fremhæves for sin indlysende og enkle arkitektoniske hovedidé.

I stedet for at opføre en ny multihal i periferien af skolens grund har BIG valgt at placere den under terræn midt i skolegården. ”Løsningen er både funktionel, poetisk, forførende og stringent”, mener juryen.

- Lysprisens formål er først og fremmest at sætte fokus på godt lys for mennesker. Og i dette projekt arbejder arkitekturen og lyset tæt sammen samtidig med at lyset fungerer godt i forhold til hallens funktion og de mennesker, der bruger den, siger juryformand Anne Bay fra Dansk Center for Lys i et interview med Arkitektforeningen.

Her fremhæver hun endvidere, at udviklingen af LED til belysning har givet arkitekter og lysdesignere et nyt redskab i værktøjskassen, når der skal planlægges lys. 14 ud af 15 indstillede projekter til Den Dansk Lyspris har i et eller andet omfang gjort brug af LED, og det er en markant stigning i forhold til tidligere. I vinderprojektet er der anvendt LED-strips til at fremhæve de stole, borde og bænke, som er placeret på det buede tag.

Gl. Hellerup Gymnasium vandt prisen foran Den Blå Planet på Amager, Industriens Hus i København og i IBC Innovationsfabrikken i Kolding. Læs hele motiveringen på Arkitektforeningens hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078