23948sdkhjf

National cykelrute 1 etableres ved Vestkysten

For at skabe vækst og beskæftigelse i kystområderne skal etableres et net af nationale cykelruter. Design og etablering af pausesteder på cykelrute 1, Vestkysten, udbydes nu.
Det landsdækkende cykelturismeprojekt, Powered by Cycling: Panorama, sigter på at skabe vækst og beskæftigelse i kystområder ved at øge den rekreative cykling. Blandt andet på Vestkystruten, som dette udbud vedrører.

Målet med etablering af pausesteder på Vestkystruten er at dække cykelturistens behov for hvile, ly og læ. Samtidig skal pausestederne formidle budskabet om, at cykelturister er velkomne og værdsat på Vestkysten.

I alt 10 steder er udpeget som mulige pausesteder langs den 550 km lange Vestkystrute. For at gøre etableringen så enkel som mulig i forhold til myndighedstilladelser, skal pausestederne etableres i forbindelse med eksisterende eller i forvejen planlagte steder og bygninger. De 10 steder er: Nymindegab Museum, Filsø, Højer Mølle, Vadehavscentret, Bjerghuse, Nørre Lyngvig fyr, Ferring, Lemvig/Bovbjerg fyr, Vorupør, Gateway.

Hvert pausested skal – udover at give ly og læ – rumme en række cyklistrettede funktioner. De er opdelt henholdsvis obligatoriske og valgfri funktioner, hvoraf etablering af de valgfri afhænger af det enkelte steds muligheder. Selv om de 10 pausesteder vil være forskellige både mht. funktioner og udtryk, skal en fælles genkendelighed på tværs af stederne tilstræbes. Det kan ske via materialevalg, design, et fælles symbol eller noget andet.

To delopgaver
Den første delopgave er en designopgave. Her skal der for hvert af 10 pausesteder laves en indretningsplan. Af de enkelte indretningsplaner skal det fremgå, hvilke funktioner, der skal knyttes til de enkelte steder, og hvordan funktionerne skal inkluderes i stederne. Hver funktionalitet behøver ikke at blive designet fra grunden. Der må gerne arbejdes med ”hyldevarer”.

Leverancen er afsluttet, når der foreligger godkendte ”indretnings/byggetegninger” for alle 10 pausesteder. Godkendelsen sker ved de regionale repræsentanter fra de tre projektpartnere: Nationalpark Thy, Region Midtjylland og Sydvestjysk Udviklingsforum, samt ved ejerne af stederne.

Den anden delopgave er selve etableringsdelen. Til hvert pausested er der givet et etableringsbudget. Bemærk i øvrigt, at pausestederne fordeler sig over tre regioner – nord, midt og syd, som de tre projektpartnere repræsenterer.

Budfristen er den 30. januar 2014.

Læs mere under Licitationer her på Building Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094