23948sdkhjf

Grønt i mere end én forstand

Med en beplantet åben facade og et regnvandsbassin i kælderen er bæredygtighed tænkt ind i selve konstruktionen af nyt p-hus ved Glostrup Hospital. Første spadestik til de 8.500 kvadratmeter er netop taget.
Region Hovedstadens regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) tog mandag den 20. januar det første spadestik til Glostrup Hospitals nye parkeringshus.

Christensen & Co. Arkitekter står bag designet af den 8.500 kvadratmeter store bygning, der bliver opført som en stor snegl. En udformning der udnytter arealet optimalt og giver plads til 447 biler samt ladestandere til, i første omgang, fem elbiler.

- Parkeringshuset er blandt de første i rækken af mange nye hospitalsbyggerier, vi som borgere i Region Hovedstaden kan glæde os til at tage i brug, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Om projektet
Kontraktsum: 56 mio. kr.
Etageareal: 8.500 kvadratmeter
Totalentreprenør: 5E Byg
Rådgivere: Christensen & Co Arkitekter,
Grontmij, Lassen Landskab.
Facaden beplantes med grønne planter og får åbninger, der lukker dagslys og frisk luft ind. Det er med til at gøre byggeriet bæredygtigt, fordi det sparer på energiforbruget til belysning og ventilation.

I parkeringshusets gård etableres et underjordisk bassin til opsamling af regnvand. Regnvandet genanvendes til vanding, samtidig med at bassinet også forebygger oversvømmede kloakker ved store regnskyl.

- Parkeringshuset skal selvfølgelig primært gøre det lettere for patienter, deres familier og ansatte at komme til Glostrup Hospital. Men samtidig bliver det også et rigtig flot byggeri, hvor vi i høj grad har lagt vægt på bæredygtighed, forklarer Sophie Hæstorp Andersen.

Det nye parkeringshus er en del af Nyt Hospital Glostrup og er klar til brug i foråret 2015. Huset ligger tæt på hospitalets kommende neurorehabiliteringshus, der fra 2018 skal samle patienter med svære hjerneskader eller rygmarvslidelser fra hele Østdanmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078