23948sdkhjf

Bedre byrum skal løfte helt område

Der er afsat 16,6 mio. kr. til områdefornyelse i Gadehavekvarteret i Høje-Taastrup.
Et mere indbydende Gadehavegård er ikke kun til gavn for beboerne, det er til gavn for hele byen. Derfor bliver der over fem år afsat mere end 16 mio. kr. fra kommunen og staten til områdefornyelse af kvarteret.

Pengene skal bruges til at forny gader, stier og byrum, og til at sætte sociale og kulturelle aktiviteter i gang.

Målet er, at skabe en mere velfungerende bydel, som er tryg og interessant at færdes i. Gadehavekvarteret skal integreres i Høje Taastrup By, men også være en selvstændig bydel med sin egen karakter. For at det kan lykkes, skal områdets identitet styrkes og dets isolation brydes. Der skal skabes gode og trygge forbindelser til de aktiviteter, der findes i området, og så skal der arbejdes med kriminalpræventive tiltag, der gør byrummene lysere, pænere og bedre egnede som sociale mødesteder.

Håndværkere ind i 2015
De konkrete indsatser i områdefornyelsen skal udvikles i samarbejde med borgere og lokale aktører, men der kan allerede nu peges på en række ideer:

En bedre forbindelse mellem skolen og Høje-Taastrup Station vil give en mere tryg velkomst og knytte området tættere til resten af Høje-Taastrup By. Også områdets beplantede kile og andre små pladser, der ligger som regel øde hen, skal aktiveres. De byrum kan med fordel bruges mere aktivt for at skabe grønne årer og aktiviteter i kvarteret.

Beboere og borgere i kommunen får lejlighed til at sætte deres præg på planerne i løbet af 2014. Håndværkere, gartnere og gravkøer rykker først ind i løbet af 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063