23948sdkhjf

Et skridt for mere konkurrence på byggevarer

Det er et skridt i den rigtige retning for mere konkurrence på byggevarer, at det nu bliver nemmere at få godkendt nye vandrør af plast i Danmark...
Det er et skridt i den rigtige retning for mere konkurrence på byggevarer, at det nu bliver nemmere at få godkendt nye vandrør af plast i Danmark.

En hurtigere godkendelse af nye rør vil forbedre konkurrencen, fordi det bliver lettere at bringe nye rør på markedet i konkurrence med de etablerede leverandører.

Nye rør til drikkevand skal certificeres af Dansk Standard for at sikre, at der ikke er en risiko for sundheden eller miljøet ved at bruge dem.

I dag involverer godkendelsesproceduren mange led i form af myndigheder, serviceinstitutter og laboratorier.

Nu trækker Miljøstyrelsen sig ud, så der bliver ét led mindre. Forenklingen betyder, at der kan spares tid, og at godkendelsen kan ske hurtigere. Samtidig vil den nye procedure ikke gå ud over drikkevandskvaliteten.

Initiativet skal ses som led i regeringens bestræbelser på at begrænse de konkurrencebegrænsende virkninger af love og regler og udspringer af en række anbefalinger, som en arbejdsgruppe bestående af bl.a. Økonomi- og Erhvervsministeriet, Finansministeriet og Miljøministeriet udsendte i juni 2004.

- Initiativer som dette er nødvendige, hvis det i de kommende år skal lykkedes at reducere de store merpriser i forhold til andre lande, som præger byggeområdet, og som senest er dokumenteret i Konkurrenceredegørelse 2005 , udtaler Vicedirektør i Konkurrencestyrelsen Niels Erik Monrad.

Kilde: Konkurrencestyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078