23948sdkhjf

Byggeopgaver til halv milliard i Sønderborg

Sønderborg Kommune og kommunens boligforeninger skal bygge og renovere for ikke mindre end 563 mio. kr. Hertil kommer private byggeplaner og energirenoveringsprojekter.
Håndværkerne i Sønderborg Kommune er stadig ved at rydde op efter stormene Allan og Bodil, men alligevel havde omkring 50 håndværkere den 16. januar sat tid af til at gå til byggemesse på EUC Syd. Byggemessen var arrangeret af Zerobyg og Sønderborg Kommune, og derfor var det borgmester Erik Lauritzen, der holdt velkomsttalen.

- Den årlige byggemesse er efterhånden blevet en fast tradition, og det holder vi fast i, storme eller ej. På messen får I et godt overblik over Sønderborgområdets aktuelle og kommende bygge- og renoveringsprojekter. Det giver jeg mulighed for at planlægge og vurdere, hvilke projekter I hver især har særligt gode forudsætninger for at byde ind på, sagde Erik Lauritzen.

Status på store og små projekter
Afdelingsleder Mie Rauff Nielsen fra Sønderborg Kommune fortalte om kommunens anlægsprojekter i 2014, der løber op i 173 mio. kr. Det er bl.a. 16 mio. kr. til vedligeholdelse af kommunale bygninger, 23 mio. kr. til sundhedshuset i Nordborg, 20 mio. kr. til energioptimering og solceller og 33 mio. kr. til ombygning af Caroline Amaliegården i Augustenborg til botilbud til sindslidende.

- Boligforeningerne i Sønderborg Kommune planlægger at bygge og renovere for mindst 390 mio. kr. Det er mange småprojekter og så SABs store totalrenovering af Jørgensgård i Sønderborg for i alt 144 mio. kr. Mange af projekterne handler om energioptimering, fortalte Jesper Baun Schmidt fra boligforeningen Søbo.

Håndværkerne blev også opdateret på Gråsten Fjernvarmes store omstilling fra naturgas til solceller og halmfyring, der har reduceret CO2-udslippet til stort set ingenting. Og Erhvervschef Lone Koch fra Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter fortalte om projektet Transformer, der er et tværfagligt samarbejde om energirenovering for iværksættere og mindre virksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109