23948sdkhjf

Tidligere ejer vil genrejse Skandek

Produktionen kan snart blive genoptaget på den konkursramte tagelementfabrik. Tidligere ejer arbejder på at overtage produktion og projekter.
Som Building Supply sidste uge kunne berette, står den konkursramte tagelementproducent Skandek Tagelementfabrik overfor et snarligt salg.

Læs mere: Konkursramt tagfabrik arbejder på et salg.

Firmaets tidligere ejer, Peehr Ø Svensson, oplyser, at det er med stor beklagelse, at han har hørt om konkursen i firmaet, som han grundlagde i 1999. Derfor arbejder han nu på igen at overtage sit gamle firma.

- Jeg arbejder nu med et nyt setup, og jeg forventer, at der indenfor meget kort tid kan etableres et nyt solidt firma, som vil markedsføre, sælge og producere Skandek Systemet til de projekter, som er projekteret med Skandek og til de projekter, som er ved at blive projekteret med Skandek, skriver Peehr Ø. Svensson, og tilføjer, at han meget snart vil komme med ny information om det nye setup.

Videreudvikler konceptet
Peehr Ø. Svensson stod for udviklingsarbejdet op gennem 1990erne, og det nuværende patenterede system blev sat i industriel produktion i 2003, da Skandek Tagelementfabriks fabrik stod færdig i Hobro. I 2006 kom der så nye medejere i firmaet, og i 2012 forlod Peehr Ø. Svensson så ejerkredsen helt, da kan solgte sin sidste aktieandel efter uenighed med den nye ejerkreds.

Siden har den tidligere ejer arbejdet som konsulent for firmaet, ligesom har har ejet og stadig ejer alle patenter og licensrettigheder på verdensplan.

Sideløbende hermed har Peehr Ø. Svensson videreudviklet konceptet. Fremadrettet vil det med nye patenter således være muligt at producere mellem 20 og 30 procent billiger end hidtil, forklarer han til Building Supply. Blandt andet fordi branchens stigende krav til isoleringstykkelse, solceller og grønne tage gør det nødvendigt at anvende tykkere elementer og bjælker. Det åbner så op for en helt ny teknologi og dermed billigere produktion af tagelementerne.

Eksisterende projekter gøres færdige
Peehr Ø. Svensson håber nu, at en overtagelse vil falde på plads hurtigst muligt, da der er mange projekter igang eller på vej med Skandeks system:

- Vi har fire til seks uger til at lave de nye ordrer. Og vi er jo de eneste, der kan levere dertil, siger han til Building Supply.

Falder overtagelsen i hak er målsætningen, at man i 2014 skal have bemanding til at køre de eksisterende projekter igennem. Fremadrettet skal det nye koncept så udvikles og på plads, så det kan komme i gang. Men om produktionen forsat vil være placeret i Hobro er endnu ikke afklaret.

Skandek Tagelementer er blevet produceret til cirka 700.000 m2 tage i Danmark, Norge, England, Island, Færøerne og Grønland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093