23948sdkhjf

Kritik: Farligt at fjerne tilsyn med vandinstallationer

Det vil skade forbrugernes sikkerhed for, at installationen er udført lovligt, hvis man fjerner det kommunale tilsyn af vandinstallationer i forbindelse med byggesager, lyder Tekniqs kritik af nyt lovforslag.
Aktuelt lovforslag fra regeringen vil fjerne det kommunale tilsyn af vandinstallationer i forbindelse med byggesager. Det sikrer ellers forbrugerne vished om, at for eksempel installationerne i det nye badeværelse er udført lovligt. Det skriver Tekniq i en pressemeddelelse.

- Det er et vigtigt tilsyn at opretholde for forbrugernes skyld, fordi det kan være vanskeligt som forbruger at tjekke, om en given virksomhed har kompetencerne i orden, ligesom det giver potentielle købere en sikkerhed for, at installationerne i en bolig er lovlige. Særlig problematisk er det at fjerne tilsynet, fordi det i sidste ende er den enkelte boligejer, der står med ansvaret, siger Simon O. Rasmussen, chef for teknisk afdeling i Tekniq.

Vished for forbrugeren
Tilsynet virker i praksis sådan, at kommunen får besked om, hvad der skal laves i en byggesag og hvilken virksomhed, der skal udføre installationen.

Hermed giver tilsynet forbrugerne en sikkerhed for, at installationerne er udført lovligt. Og det gælder både personer, der får udført arbejdet og personer, der skal overtage vandinstallationer ved et boligkøb, lyder det fra Simon O. Rasmussen.

Problem forstærkes af delautorisationer
Han påpeger, at det er særlig problematisk at fjerne tilsynsordningen nu, fordi regeringen i samme lovforslag lægger op til en række ændringer af det nuværende autorisationssystem. Blandt andet indførelse af en række delautorisationer.

- Det betyder i praksis, at det bliver mere uigennemskueligt, hvilke virksomheder der må udføre hvilke typer arbejde. Derfor er det problematisk at fjerne det tilsyn, som godkender en virksomheds kompetenceprofil, før byggeprojektet går i gang. Især forbi det i sidste ende er boligejerens ansvar, at installationerne er udført lovligt, siger Simon O. Rasmussen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095