23948sdkhjf

Arkil vinder kontrakt til 120 millioner

Anlægsentreprenøren skal stå for jord- og konstruktionsopgaver i projekt, der sikrer kortere rejsetider mellem København og Sydsjælland.
Banedanmark har tildelt Arkil A/S kontrakten på at udføre jordarbejde og opføre flere konstruktioner på en 750 m lang strækning i Køge, der baner vejen for bedre forbindelser og kortere rejsetider mellem København og Sydsjælland.

Konstruktionerne består af broer, faunapassager og støttemure. Samtidig skal der omlægges veje og stier i området fra Ølsemaglevejs skæring med Den nye bane til Lyngstiens skæring med S-banen og Lille Syd-banen. Kontrakten er på 120 mio. kr., oplyser Banedanmark.

København-Køge afkortes med et kvarter
Fra den nye station, Køge Nord, skal to højhastighedsspor føres videre mod Ringsted, mens yderligere to spor føres under Køge Bugt Motorvejen og S-banen for herefter at tilsluttes Lille Syd-banen mod Næstved.

I den forbindelse skal Ølsemaglevej hæves og en ny bro etableres over den nye bane, Køge Bugt Motorvejen og S-banen. Via knudepunktet Køge Nord Station reduceres rejsetiden mellem Næstved og København markant, og ifølge Banedanmark kan passagerne se frem til at spare cirka et kvarter hver vej i rejsetid mellem København og Køge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094