23948sdkhjf

Første skridt til forandringen af Billund Midtby

Fremtiden for Billund midtby og de to store anlægsprojekter er emnet, når Billund Kommune, Billund Vand og Lego Huset holder infomøde den 22. januar.
Rent fysisk begyndte forandringen allerede den 16. januar klokken 10.00, hvor entreprenørfirmaet Poul Hansen A/S med hjælp fra en BMS kran begyndte at nedtage tårnet fra springvandet på Torvet.

Det var også Poul Hansen der i sin tid havde opgaven med at anlægge Rådhuspladsen og opsætte tårnet, der nu køres i depot.

Nedtagningen af tårnet er første skridt i processen mod en forandret bymidte i Billund. I den nære fremtid kommer Billund Vands renovering af hovedkloakkerne under Rådhuspladsen og Lego Huset. De to projekter kommer til at præge bylivet den kommende tid, og derfor afholdes informationsmødet for alle interesserede onsdag den 22. januar 2014 kl. 19-20.30 i Billund Centret.

- Udviklingen i Billund går fantastisk hurtigt. Vi begyndte i 2009 at snakke om en samlet udviklingsplan for byen, men især placeringen af outletcentret har skubbet muligheden for at gøre en plan færdig. Nu er placeringen på plads, og det samme er placeringen af Lego huset. Dermed har vi i kommunen fået forudsætningerne for at kunne lave en helhedsplan med fokus på visionerne i Børnenes Hovedstad til glæde for borgere og handels- og erhvervslivet i Billund Kommune. På informationsmødet fortæller vi mere om, hvordan vi tænker processen frem mod en færdig plan. En proces, hvor vi ønsker at inddrage borgere og handels- og erhvervslivet, siger borgmester Ib Kristensen.

Byggehegn skyder op omkring 1. februar
Mere konkret vil der på mødet være fokus på Billund Vands arbejde med at renovere hovedkloakken og på byggeriet af Lego Huset.

Ifølge ingeniør Bjarne Clausen i Billund Vand er gravearbejdet, der løber fra 27. januar til 1. april, planlagt i fire etaper, hvor der bliver forskellige ændringer for trafikken.

Læs mere: Bjarke Ingels tegner oplevelseshus for Lego.

Billund Vand og Lego Huset oplyser også, at de sørger for at koordinere aktiviteterne. Blandt andet vil Lego Huset informere om begge projekter i det ugentlige nyhedsbrev, som udsendes fra sidst i januar til alle interesserede.

- Omkring 1. februar går vi i gang med at etablere byggehegn om det tidligere rådhus og Rådhuscentret, og samtidig går vi i gang med den indvendige nedbrydning. På mødet vil vi nærmere fortælle om arbejdet og ikke mindst, hvad vi gør for at reducere generne. For at prøve at gøre byggeperioden til noget positivt får de butiksdrivende fra marts eneret på at sælge en model af Lego Huset, og i løbet af 2014 og 2015 gennemfører vi cirka 50 events, som trækker folk til Billund på udvalgte lørdage i de mindre travle perioder, siger markering Director Hans Peter Folmann, Lego Huset.

Mødedeltagelse kræver tilmelding. Det kan man gøre på mail: LEGOHuset@LEGO.com. Skriv ”Informationsmøde” i mailens meddelelsesfelt.

Sidste frist for tilmelding er på mandag den 20. januar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079