23948sdkhjf

Flere iværksættere starter op som selskab

Stadig flere iværksættere starter deres virksomhed op i selskabsform. Det er en af konklusionerne i Erhvervs- og Byggestyrelsens nye statistiske portræt af...
Stadig flere iværksættere starter deres virksomhed op i selskabsform. Det er en af konklusionerne i Erhvervs- og Byggestyrelsens nye statistiske portræt af iværksættere.

I 1996 blev der startet 14.626 nye virksomheder, og 10 pct. af disse var selskaber – et tal der i 2001 var steget til 16.447, hvoraf ca. 25 pct. var selskaber. Dette har betydning for iværksætternes fremtid.

I forhold til tidligere skaber de nye virksomheder mere vækst både på omsætning og på beskæftigelse.

Jesper Rasmussen, vicedirektør i Erhvervs- og Byggestyrelsen:

- For første gang ser iværksætterportrættet på forskellen mellem virksomheder, der er etableret som personligt ejede, og virksomheder stiftet som anparts- eller aktieselskaber. Analysen tegner et klart billede af, at nye virksomheder etableret som selskab er bedre til at overleve og vokse. Samtidig har iværksætterne bag selskaberne også bedre forudsætninger for at klare sig: De har højere uddannelsesniveau, større formue og længere erhvervserfaring.

Selskaber har seks år efter etablering en overlevelsesgrad på 58 pct. mod 41 pct. for de personligt ejede virksomheder. Den gennemsnitlige omsætning i selskaberne er fem gang større i startåret end i de personligt ejede virksomheder. Tilsvarende vokser omsætningen i selskaberne betydeligt mere i de første år efter etableringen.

Analysen viser også, at nye virksomheder, der fra starten er rettet mod eksportmarkedet, klarer sig bedre i et længere perspektiv – dels har de en højere overlevelsesgrad og dels genererer de en større omsætning i løbet af de første leveår.

Kilde: Erhvervs- og Byggestyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079