23948sdkhjf

Første spadestik til nyt boligkvarter

NCC starter nu opførelsen af andelsboligerne i Chr. X’s Have i Herning. Kuben har udviklet projektet, der vandt byrådets projektkonkurrence, i samarbejde med...
NCC starter nu opførelsen af andelsboligerne i Chr. X’s Have i Herning. Kuben har udviklet projektet, der vandt byrådets projektkonkurrence, i samarbejde med Arkitema, Carl Bro og NCC.

Det sker torsdag den 23. juni klokken 9.30, når Hernings borgmester, Lars Krarup, sammen med formand for Andelsboligforeningen Chr. X’s Have, Kurt Lundgaard, tager første spadestik. NCC har i forvejen revet det gamle kollegium, som stod på grunden, ned, og fortsætter efter spadestikket med udgravningen til de nye fundamenter.

- Vi glæder os til at komme i gang. Det er et utrolig smukt byggeri, som opføres med materialer og arkitektur af meget høj standard. De nye boliger vil tilføre hele området nyt liv og aktivitet, siger NCC’s projektleder Poul Rzepka.

Bebyggelsen kommer i første omgang til at bestå af 22 boliger i seks etplanshuse samt to toetagers blokke med otte boliger i hver. Opførelsen af yderligere to blokke i to etager med i alt 16 boliger starter, når hovedparten af de resterende boliger er solgt.

Etplanshusene og stueetagen i toetagershusene opføres i gule mursten, som arkitektonisk harmonerer med de omkringliggende parcelhuse. Førstesalen beklædes udvendigt med zinkplader, der med tiden vil få et gråpatineret udtryk. Sammen med de store vinduespartier skaber zinkpladerne en flot kontrast til de gule facader.

Etplanshusene placeres på den østlige side af en intern vej på grunden, mens blokkene kommer til at ligge vinkelret på vejens vestside, adskilt af grønne gårdhaver. Udadtil danner bebyggelsen således en ramme mod de omgivende veje, så området får sin egen identitet.

De moderne andelsboliger bliver rummelige og lyse, og de får alle adgang til terrasse, altan eller gårdhave. Størrelserne varierer fra 91 til 114 kvadratmeter fordelt på trerums- og firerumsboliger. Alle boligerne får desuden mulighed for at tilslutte en brændeovn.

Boligerne, som NCC nu går i gang med at opføre, vandt byrådets projektkonkurrence, da byggegrunden skulle sælges. Vinderforslaget blev udarbejdet i et samarbejde mellem Arkitema som arkitekt, Kuben, der er investor og projektudvikler, rådgivende ingeniør Carl Bro og NCC. Samme team har stået bag flere attraktive boligprojekter - senest Sct. Pouls Have i Holstebro.

Fakta om Chr. X’s Have:
Beliggenhed: Ved Farvergårdvej, 7400 Herning
Bygherre: Andelsboligforeningen Chr. X’s Have
Totalentreprenør: NCC Construction Danmark A/S
Kontraktsum: 22 mio. kr.
Projektudvikling og bygherrerådgiver: Kuben Byg A/S
Arkitekt: Arkitema K/S
Rådgivende ingeniør: Carl Bro
Grundareal: 6.600 kvadratmeter
Samlet byggeri: 3.560 kvadratmeter (begge etaper)
Byggeperiode: Juni 2005 - foråret 2006 (første etape)

Kilde: NCC

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078