23948sdkhjf

Australske arkitektspirer på opgave i København

I de kommende seks uger skal startede fem australske studerende arbejde tværfagligt hos Henning Larsen Architects med projektet ”A Eurovision to last a century”.
Mandag startede fem australske studerende deres ophold i København som del af udvekslingsprogrammet ”MADE by the Opera House”, der blev lanceret af Kronprinsparret i forbindelse med Sydney Operahusets 40 års jubilæum i oktober.

I de kommende seks uger skal de studerende arbejde tværfagligt hos Henning Larsen Architects med projektet ”A Eurovision to last a century”.

Projektet tager udgangspunkt i Eurovision Song Contest, der i maj 2014 afvikles på et gammelt værftsområde, B&W på Refshaleøen, centralt i København. Det får stor betydning for udviklingen af byen, og begivenheden har mulighed for at sætte et varigt præg på København. De studerende skal nu kortlægge og analysere det potentiale, der ligger i at placere det internationale Melodi Grand Prix i dette område og give nogle konkrete bud på udviklingsmulighederne.

Deltagerne i udvekslingsprogrammet er arkitekt-, ingeniør- og designstuderende. Programmet løber over ti år og afsluttes ved Sydney Operaens 50 års fejring. Hvert år udveksles ti studerende; fem danske og fem australske. I 2023 vil 100 studerende have været igennem forløbet og indgå i et MADE-alumnenetværk. Målet med MADE er, at det over de næste ti år vil præge en ny generation af arkitekter, ingeniører og designere og på den måde bidrage til at skabe mere innovative design- og byggeprocesser.

MADE er et samarbejde mellem Sydney Opera House Trust og Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) og er i Danmark støttet af Bikubenfonden, Dreyers Fond og Det Obelske Familiefond. Henning Larsen Architects er vært for det første hold af australske studerende.

Samtidig med de australske studerendes ankomst til Danmark igangsættes processen med at finde de fem danske studerende, der til sommer skal til Australien for at arbejde med et tværfagligt projekt for Sydney Opera House.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109