23948sdkhjf

Første beboere på Fremtidens Plejehjem

Det 8.000 m² plejehjem på havnefronten i Nørresundby åbnede den 15. januar dørene for de første beboere. Dansk Boligbyg er hovedentreprenør.
Onsdag kl. 10 klippede den første af de 75 nye beboere på Fremtidens Plejehjem i Aalborg-bydelen Nørresundby den røde snor, der i dagens anledning var spændt ud ved indgangen til det topmoderne plejehjem.

Indenfor stod rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg, Thomas Krarup, klar til at tage imod, og foyeren genlød af korsang, da medarbejderne sang beboerne i møde.

Byggeriet af det 8.000 m² store plejehjem, som blev sat i gang den 30. marts 2012, er udført med Dansk Boligbyg som hovedentreprenør.

Nyeste teknologi
Fremtidens Plejehjem tæller 75 lejligheder på hver cirka 65 m². Men der er også fitnesscenter og wellnessafdeling. Og som noget helt nyt er der en restaurant på plejehjemmet, som ikke kun skal servicere beboerne. Det er nemlig også en almindelig café til naboer og andre, der tager en tur langs havnefronten i Nørresundby.

Og så er hjemmet fyldt med elektroniske hjælpemidler. Lyset kan blandt andet justeres fra en tablet, gulvet er fyldt med sensorer, der skal alarmere personalet, hvis den ældre falder, og selv toilettet er fyldt med elektroniske gadgets, blandt andet en skyl- og tørfunktion.

Stor interesse fra udlandet
Også udlandet kigger på Fremtidens Plejehjem, idet både Frankrig og Kina har vist stor interesse for det hypermoderne danske plejehjem. Konkret er der sket det, at idéerne bag Fremtidens Plejehjem nu overføres til 900 seniorboliger i den vestkinesiske storby, Chonquing.

Læs mere: Aalborg-konsortium indgår kinesisk rammeaftale.

Aalborg Care Consortium, som står bag Fremtidens Plejehjem, har fået en toårig samarbejdsaftale en kinesiske ejendomsudvikler- og byggevirksomhed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109