23948sdkhjf

Reviderede krav til digitalt udbud

Den beskrivende mængdefortegnelse skal kunne håndteres af entreprenørerne. De enkelte delmængder skal summeres op til een samlet mængde...
Den beskrivende mængdefortegnelse skal kunne håndteres af entreprenørerne. De enkelte delmængder skal summeres op til een samlet mængde for hver post, sådan at mængdefortegnelsen bliver overskuelig og anvendelig - ikke bare til den bydendes egen efterkontrol og kalkulation, men også til forespørgsler hos leverandører og underentreprenører.

Med denne præcisering i det reviderede bygherrekrav til digitalt udbud imødekommer BANK-konsortiet entreprenørernes væsentligste anke ved den første afprøvning af kravene.

Ved testbyggesagen i Karup havde rådgiverne - bevidst - ikke summeret mængderne op, sådan at entreprenørerne fik udleveret en 70 sider lang tilbudsliste af endeløse delmængder, som i praksis var uanvendelig for kalkulationen.

De uoverskuelige tilbudslister var netop en af indvendingerne i et kommenteringsbrev, som Dansk Byggeri har sendt til BANK-konsortiet under revisionsprocessen. Og BANK har lyttet til entreprenørernes anker, forsikrer projektleder Jens Vollertzen:

"Det har aldrig været meningen, at tilbudslisterne skulle blive så omfattende. Men det kræver jo så, at rådgiverne skal ind og redigere i de rå udtræk fra CAD-modellen, og det har vi nu skrevet ind i krav og vejledning. Samtidig har vi prøvet af forenkle og rydde op. For eksempel arbejder vi konsekvent med begrebet "Beskrivende Mængdefortegnelse”(BMF) for at undgå en forvirrende sammenblanding med "tilbudslister", forklarer Jens Vollertzen.

De reviderede bygherrekrav fastslår også, at entreprenørerne skal have adgang til 3D CAD modellen - både i orginalt format og i IFC. Samtidig har BANK benyttet lejligheden til at tilpasse strukturen, så kravene - i stedet for at være opdelt på henholdsvis bygherre, rådgiver og entreprenør - nu opdeles efter emne.

De reviderede bygherrekrav til digitalt udbud skal nu danne grundlag for endnu en afprøvning ved et testbyggeri hos Forsvarets Bygningstjeneste. Hvilket og hvornår ligger dog endnu ikke helt fast.

Se de reviderede kravspecifikationer og vejledning - samt BANK-konsortiets ændringsnotat - under indsatsområdet Digitalt udbud/produkter .

Læs også om erfaringerne fra den første afprøvning - og Dansk Byggeri's kommenteringsbrev - under Digitalt udbud/afprøvning .

Kilde: Ervhervs- og Byggestyrrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11