23948sdkhjf

GPP vinder konkurrence i Aarhus-bydel

Arkitektfirmaet er sammen med Rambøll og WAD udvalgt til et projekt, der samler dagtilbud, sundhedspleje og sundhedshus i Gellerupparken.
Med projektet ”Væksthuset” er GPP Arkitekter, Rambøll og WAD Landskabsarkitekter kåret som vinder af konkurrencen om et nyt byggeri, der skal huse fire dagtilbud og et nyt sundhedshus i Aarhus-bydelen Gellerup.

Væksthuset vil bestå af i alt fem huse, der bindes sammen af et fælles orangeri. I alt bygges der cirka 3.000 kvadratmeter og indrettes cirka 4.000 kvadratmeter udearealer.

I dommerbetænkningen beskriver dommerne blandt andet, at Væksthuset ” vidner om stor indlevelse i pædagogikkens fordringer til rum, og projektet får til fulde udbytte af de fire institutioners og sundhedshusets sambrugsmuligheder i en fælles bygning. ” Om planen for arealerne uden om hedder det, at ” haveplanen er konkurrencens bedste.

- Det bliver et flot byggeri, og et meget konkret udtryk for de forandringer, som helhedsplanen medfører i området. Jeg glæder med til at se det hele taget i brug, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune.

Det nye hus, der bliver det første byggeri i den nye helhedsplan for området, skal efter planen tages i brug i 2016 og får plads til cirka 110 medarbejdere samt 190 børn i alderen 0-6 år.

Øvrige deltagere i konkurrencen var Skala Arkitekter, Cobe, Arkitema og P+P Arkitekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11