23948sdkhjf

Stor interesse for at forme Bispebjergs Akuthus

27 teams har søgt om prækvalifikation til projektkonkurrencen om Akuthuset til Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg. Delprojektet udgør ca. 78.000 m2.
En af de første store milepæle på vejen mod et nyt hospital på Bispebjerg Bakke er prækvalifikationen til projektkonkurrencen. Da anmodningsfristen udløb den 8. januar havde 27 teams fra ind- og udland anmodet om at blive prækvalificerede.

- Vi er rigtigt glade for og stolte over de mange anmodninger om prækvalifikation, der giver os et bredt og kvalificeret felt at vælge fra. Vi vil evaluere ansøgningerne i den kommende tid, og så forventer vi at have valgt de syv teams midt i februar, fortæller projektleder Anne Sonnichsen, der er ansvarlig for projektkonkurrencen om Akuthuset.

Udenlandsk interesse
Navnet ”Akuthuset” er en arbejdstitel, som dækker over det største delprojekt i Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg, selve hospitalet. Delprojektet forventes at udgøre cirka 78.000 m2 og har et budget på cirka 1,5 mia. kr.

Ved at sende prækvalifikationsannoncen ud på både dansk og engelsk har bygherreorganisationen signaleret, at udenlandske teams er velkomne til at byde. Resultatet er, at der er kommet bud fra det meste af Europa og enkelte fra USA.

- Vi er bevidst gået efter at bringe erfaringer fra udlandet med i spillet. Det er længe siden, der er blevet bygget hospitaler i Danmark, og selvom mange danske virksomheder har virkeligt gode erfaringer med hospitalsbyggeri, vil vi også gerne se, hvad de kan uden for landets grænser, siger Anne Sonnichsen, der mener, at projektets kompleksitet har tiltrukket mange bydende:

- Vi forventer et byggeri af høj arkitektonisk værdi, der rummer alle de ønskede funktioner inden for de fastsatte kvadratmeter. Og samtidig vil vi have et markant byggeri, der afspejler vores unikke identitet, og som kan tilpasse sig en fremtid, hvor vi hverken kender krav eller muligheder.

To faser af konkurrencen
Projektkonkurrencen foregår i to faser. Indledningsvis prækvalificeres syv konkurrencedeltagere, der i første fase udarbejder konkurrenceforslag. De syv hold forventes at skulle aflevere deres konkurrenceforslag i sommeren 2014. Første fase slutter med, at en-tre vindere udpeges.

I anden fase af konkurrencen arbejder de udvalgte hold videre med deres forslag, indtil der vælges en endelig vinder i løbet af 2015. Herefter vil der skulle detailprogrammeres, projekteres og udføres. Selve byggeriet forventes påbegyndt i 2017.

Fakta:
• Akuthuset er det største delprojekt i Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg med et budget på 1,5 mia. kr. og en forventet størrelse på 78.000 m2.
• 27 hold har anmodet om prækvalifikation til projektkonkurrencen om Akuthuset. I februar prækvalificeres syv hold.
• De syv hold afleverer deres forslag i sommeren 2014.
• Et-tre hold vælges til at arbejde videre på deres forslag, og en endelig vinder er fundet medio 2015.
• Akuthuset forventes at blive opført i perioden fra 2017 til 2023.
• Det samlede projekt omfatter 116.000 m2 nybyggeri og 89.000 m2 ombygning, har et budget på 4 mia. kr. og forventes afsluttet i 2025.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125