23948sdkhjf

Skanderborg som frontløber for byggebranche og boligejere

En uddannelse til BedreBolig-rådgiver er et muligt første skridt for håndværkere, som er aktive i Skanderborg Kommune, der ønsker at gøre BedreBolig til en del af deres forretning.
I foråret 2014 udrulles den nye ordning BedreBolig i Skanderborg Kommune. Ordningens formål er at give boligejere let adgang til rådgivning omkring energiforbedring, når de vil renovere deres hus, og er en del af regeringens indsats for at skabe grøn vækst.

Virksomheder som opererer i Skanderborg Kommune har en mulighed for at være blandt de første til at gøre BedreBolig til en del af deres forretning. Det første skridt er at uddanne sig til BedreBolig-rådgiver, der kan bistå kommunens boligejere med deres energirenoveringsprojekter.

- Det er spændende at være med i udvikling af denne landsdækkende kampagne. Jeg håber at mange lokale vil tage uddannelsen, så de kan yde denne service overfor boligejere, og så de kan promoveres, når vi lancerer kampagnen i marts, udtaler kommunens klimakoordinator Susanne Skårup.

Uddannelse uden beregning
BedreBolig-rådgivere følger boligejerne fra de første overvejelser om energirenovering, til byggearbejdet er udført. Rådgiveren kan eksempelvis være en arkitekt, en ingeniør, en bygningskonstruktør eller en håndværker, med erfaring inden for energirenovering.

BedreBolig-uddannelsen er i den indledende fase uden beregning for deltagerne. Store dele af uddannelsen kan gennemføres ved selvstudie, og der er derfor gode muligheder for at få den til at passe ind i en travl hverdag.

Virksomheder i Skanderborg Kommune, der har interesse i at blive del af ordningen, kan tilmelde sig en af de 125 pladser til uddannelse af de første BedreBolig-rådgivere.

Som en del af BedreBolig får virksomhederne en kvalificeret og helhedsorienteret pakke af ydelser at tilbyde private boligejere. De får desuden adgang til værktøjer og materiale til brug i rådgivningen og til markedsføring, og mulighed for at bruge BedreBolig-logoet i virksomhedens markedsføring. Ordningen understøttes også af en større markedsføringsindsats fra Energistyrelsen i løbet af 2014 og 2015.

De første uddannelseshold starter den 20. januar 2014. Pladserne tildeles efter først til mølle-princippet. Interesserede virksomheder kan tilmelde sig på byggecentreum.dk/BedreBolig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093