23948sdkhjf

Tønder lægger sporene til klimatilpasning

For første gang har Tønder Kommune sendt et forslag til klimatilpasningsplan i offentlig høring. Planen skal lægge rammer for fremtidig planlægning og udvikling.
Klimatilpasningsplanen lægger sporene for det fremtidige arbejde med klimatilpasning i Tønder Kommune, og planen være et værktøj til at sikre, at udviklingen i kommunen er robust over for klimaforandringerne. Hermed giver klimatilpasningstiltag mulighed for nye spændende projekter, som kan skabe merværdi og synergieffekter i byer og styrke vores naturværdierne.

Målet er, at helhedsorienteret klimatilpasning bliver en integreret del af fremtidig planlægning og udvikling. For at løfte denne opgave skal borgere, erhvervsdrivende og organisationer involverer sig på tværs af fagområder sammen med både kommunen og Tønder Forsyning.

Forslag til Klimatilpasningsplan har efter Staten vejledning fokus på oversvømmelser som følge af klimaforandringer. Der er størst fokus på byområderne, og hvordan kloaksystemet påvirkes af de øgede vandmængder. Detaljeringsgraden af kortlægningen i klimatilpasningsplanen afspejler dette.

Kortlægningen viser, at det flere steder er nødvendigt med yderligere analyser for at kunne vurdere, hvilke eventuelle klimatilpasningstiltag der er behov for.

Her kan du se forslaget til kilmatilpasningensplan.

Forslaget er i høring til den 4. marts. Kommunen forventer at indarbejde relevante idéer og bemærkninger i klimatilpasningsplanen efter offentlighedsperioden, og derefter bliver den endelige klimatilpasningsplan godkendt politisk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11