23948sdkhjf

DLG-silo omdannes til 80 boliger

Praksis Arkitekter har vundet et parallelopdrag, der skal transformere en 50 meter høj silo i Indre Nordhavn i København til boligtårn.
Det er selskabet Boll+, der har købt den gamle hvide foderstofsilo for at bygge den om til cirka 80 boliger i meget forskellige størrelser fra cirka 60 til 240 kvadratmeter.

Før jul blev der afholdt et parallelopdrag med tre inviterede arkitektfirmaer – Praksis, Vandkunsten og Polyform – hvor udgangspunktet var, at det kommende boligbyggeri skal bevare siloens rå arkitektur med klare referencer til den tidligere brug.

Det er nu besluttet at arbejde videre med Praksis Arkitekters oplæg, som rummer mange fine boligkvaliteter og en klassisk fortolkning af facaderne.

- Jeg har en speciel forkærlighed for at transformere bygninger med historie. Jeg er meget glad for arkitektfirmaet Praksis' bud på, hvordan DLG siloen bliver et landmark og et begreb i Nordhavnen. Den gamle beton industribygning skal behandles værdigt og fornuftigt og vidne om den industrihistorie, som udtrykker transformationen og første etape af en ny pulserende bydel, siger Morten Boll, direktør i Boll+.

Morten Boll har tidligere i sin karriere blandt andet været med til at ombygge de gamle frøsiloer på Islands Brygge til boligbyggeriet Gemini Residence samt den gamle motortorpedobådshal på Holmen til Torpedohallen, som ligeledes rummer nogle af områdets mest markante boliger.

Der bliver tale om boliger med etagehøjder fra 3,8 til 5,5 meter, og Morten Boll har store forventninger til byggeriet, som forventes at så klar til indflytning primo 2016.

- Jeg er overbevist om, at der er efterspørgsel efter ’skæve’, og anderledes bo-muligheder i bygninger, der fortæller en historie og har en særegen identitet. Disse kunder vil have spændende arkitektur, moderne faciliteter, grøn profil og et rart miljø. Både i deres egen ejendom og i de omkringliggende byrum, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094