23948sdkhjf

Tagpap det arkitektoniske valg

De seneste år har tagpap vundet meget frem i dansk byggeri. Stadig flere har fået øjnene op for tagpappens gode egenskaber...
De seneste år har tagpap vundet meget frem i dansk byggeri. Stadig flere har fået øjnene op for tagpappens gode egenskaber. Både arkitekter og stilbevidste boligejere vælger ofte tagpap på grund af den smukke rolige tagflade og tagpaptagets minimalistiske udtryk.

Tagpap er en klassisk tagbelægning, som fremhæver bygningens personlighed og detaljer. Desuden er det et tidløst og råt materiale, som giver en flot finish. Materialet udmærker sig ved, at det er meget let at skære, forme og bearbejde.

En anden vigtig grund til tagpappens stigende popularitet de seneste år er, at de førende tagpapproducenter har investeret mange ressourcer i både at forbedre eksisterende produkter og udvikle helt nye tidssvarende tagpapprodukter.

Tagpap i fortid, nutid og fremtid

- I dag vælger kunderne både tagpap i forbindelse med renoveringer af traditionelle parcelhuse fra 60´erne og 70´erne, og når de bygger nye spændende huse med anderledes, kreative tagkonstruktioner siger produktchef Klaus Røder fra Icopal A/S.

Han forklarer, at specielt løsningen med listedækning, er blevet meget populær blandt arkitekter og boligejere gennem de seneste år. Listedækningen giver taget struktur og rene linier, uden at være dominerende for helhedsindtrykket. Derfor er det en meget smuk løsning til en pudset eller kalket facade.

Let vedligeholdelse

Salgschef Jørgen Stubbegård Nielsen, STARK Stürup Trælast, Helsingør fremhæver tagpap som en næsten vedligeholdelsesfri tagbelægning:

- Fra fabrikken er tagpap udført med et beskyttelseslag på oversiden, en såkaldt skiferbestrøning. Ved at valse skifergranulat ned i tagpappen får man en meget stærk overflade, som beskytter asfalten effektivt. Det betyder, at der er en meget fin beskyttelse mod sollys og det almindelige vejrlig.

Alger og andre belægninger er der normalt ingen grund til at gøre noget ved, da det ikke skader taget. Ønsker man alligevel at rense sit tag for grønne belægninger, kan man behandle taget med belægningsrens og eventuelt efterfølgende friske farven op med tagasfalt.

Kilde: STARK

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079