23948sdkhjf

Fremtiden for Banedanmarks entrepriseafdeling undersøges

Banedanmark orienterede igår Hovedsamarbejdsudvalget (HSU) om, at en udskillelse af Banedanmarks entrepriseafdeling nu er en reel mulighed...
Banedanmark orienterede igår Hovedsamarbejdsudvalget (HSU) om, at en udskillelse af Banedanmarks entrepriseafdeling nu er en reel mulighed.

Meddelelsen til HSU kom, efter regeringen for nyligt besluttede at undersøge muligheden for et salg af Entreprise. Et salg vurderes af Banedanmark som den bedste langsigtede løsning for Entreprise.

Inden et salg kan komme på tale, skal der dog først indledes drøftelser med de faglige organisationer, ligesom der skal gennemføres en værdiansættelse af Entreprise og en afdækning af de konkurrencemæssige konsekvenser af et eventuelt salg.

Regeringen forventes at tage beslutning om salg/ikke-salg efter sommerferien og et eventuelt salg ville i givet fald tidligst kunne finde sted omkring årsskiftet 2005/2006.

Banedanmark skal sende sine entreprenøropgaver i udbud i forlængelse af de politiske beslutninger om at liberalisere markedet. Dette har resulteret i en hårdere konkurrence på de jernbanetekniske arbejder og tab af flere opgaver for Entreprise.

Administrerende direktør i Banedanmark Jesper Rasmussen siger:

- Jeg er meget tilfreds med, at regeringen ønsker at undersøge, om der kan findes en alternativ løsning, så Entreprise kan få nye muligheder for at skabe en optimal position i et marked, der er udsat for stadig stigende konkurrence.

- Et frasalg vil være den bedst mulige løsning for de omkring 1500 medarbejdere, der er beskæftiget i Entreprise. Konkurrencen er nu blevet så hård på området, at vi kan se, at Entreprise taber flere og flere af deres opgaver. I takt med den udvikling er vi nødt til at skille os af med overtallige medarbejdere, selvom de er både dygtige og loyale. Derfor er det nødvendigt, at Entreprise stilles lige med de private entreprenører, således at medarbejderne får mulighed for at bruge deres særlige kompetencer i en konkurrencedygtig virksomhed.

Kilde: Banedanmark

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078