23948sdkhjf

Brobygning på Holsted Skole

Cirka 2000 kvadratmeter ny skole og daginstitution får MT Højgaard til at stå skoleklar i april 2006...
Cirka 2000 kvadratmeter ny skole og daginstitution får MT Højgaard til at stå skoleklar i april 2006. Entreprenøren står over for fysiske udfordringer samt virkeliggørelsen af helt nye pædagogiske tanker.

To spor bliver til tre, når MT Højgaard i begyndelsen af maj går i gang med en udbygning af Holsted Skole. Et såkaldt Brobygningshus – som binder skole og daginstitution sammen - ser samtidig dagens lys.

- Skolen skal jo kunne fungere, imens vi bygger. Det er selvfølgelig en detalje, vi har med i vores overvejelser, inden vi begynder på en så omfattende opgave, siger afdelingsleder hos MT Højgaard, Flemming Christensen, der specielt ser frem til at materialisere et helt nyt pædagogisk projekt.

En del af opgaven er at få samlet skole og daginstitutionsområdet ved hjælp af et såkaldt Brobygningshus. Bygningen skal ud over at rumme tre børnehaveklasser samt SFO også rumme de to nye børnehavegrupper, som daginstitutionen Busters Verden udvides med.

Her skal pædagoger fra tre verdener arbejde sammen i hverdagen. Øvelsen er at gøre overgangen fra børnehave og børnehaveklasse til skole og SFO mere smidig – samtidig med, at en skelnen mellem skole og fritid fastholdes.

- Tanken er, at huset ligesom skal vokse med dem, der kommer til at arbejde i det. Vi vil fra ledelsens side ikke presse noget ned over hovedet på pædagogerne. Det bliver op til brugerne af Brobygningshuset at se de muligheder, som opstår ved en samling, siger skoleleder på Holsted Skole, Aase Nielsen, om forsøget med at samle flere pædagogiske grupper og børn i alle aldre i et hus.

Ud over Brobygningshuset skal MT Højgaard også opføre et nyt værkstedshus, der kommer til at indeholde alle skolens faglokaler. Samtidig etableres et auditorium, hvor op til tre klasser kan samles.

Kilde: MT Højgaard

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.328