23948sdkhjf

Flere og bedre ingeniører

En bred palet af initiativer skal forebygge, at der opstår alvorlig mangel på ingeniører i de kommende år...
En bred palet af initiativer skal forebygge, at der opstår alvorlig mangel på ingeniører i de kommende år. Flere unge skal søge studierne, frafaldet skal begrænses, og det gængse billede af nutidens ingeniør og naturvidenskab skal opdateres bredt.

Det er nogle af anbefalingerne i en fælles rapport, "Flere og bedre ingeniører", som blev præsenteret på et pressemøde på Christiansborg igår af formand for Ingeniørforeningen i Danmark Lars Bytoft Olsen, direktør i Dansk Industri Ole Krog, undervisningsminister Bertel Haarder og videnskabsminister Helge Sander.

- Vi skal sikre samarbejde, udvikling og kvalitetssikring på de danske ingeniøruddannelser, siger videnskabsminister Helge Sander, som blandt andet hæfter sig ved det alt for store frafald, der skal gøres noget ved.

- Allerede i dag er der på en række områder problemer med at rekruttere ingeniører med de rigtige kompetencer. Derfor håber jeg, at uddannelsesinstitutionerne sammen med ministerierne, IDA og DI vil medvirke til at styrke ingeniøruddannelserne på flere fronter. Især den praksisorienterede diplomingeniøruddannelse er helt afgørende for dansk erhvervsliv, siger direktør Ole Krog, Dansk Industri.

Baggrunden for rapporten og anbefalingerne er en frygt for mangel på ingeniører i Danmark i de kommende år. En fremskrivning fra Videnskabsministeriet har eksempelvis vist, at vi i 2020 risikerer at mangle ca. 7.000 ingeniører.

I virksomhedernes udviklingsafdelinger er ingeniørerne den dominerende faggruppe, så de har en væsentlig indflydelse på en af Danmarks udfordringer i disse år: At sørge for at ny viden og teknologi og nye ideer bliver til en god forretning.

Blandt anbefalingerne i rapporten kan endvidere nævnes:

• En international evaluering af Danmarks samlede felt af ingeniøruddannelser.
• Evaluering mindst hver femte år af civil- og diplomingeniøruddannelserne på universiteter og ingeniørhøjskoler. Evalueringerne gennemføres i samarbejde med aftagerne, og hver uddannelse etablerer Advisory Board.
• De ti ingeniør-uddannelsesinstitutioner etablerer og udbygger samarbejdet, også med relevante parter som Risø, Learning Lab, GTS-institutioner som Teknologisk Institut m.fl.
• Etablering af elitemiljøer indenfor ingeniørområdet på universiteterne gennem institutionelle konsortier.

Kilde: Ministeriet for Videnskab Teknologi og Udvikling

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078