23948sdkhjf

Realdania går i partnerskab med verdens førende byer

Det danske engagement i C40 Cities – Climate Leadership Group forstærkes nu med Realdania. C40 består af 63 af verdens største og mest innovative byer.
Sammen med to af verdens mest ambitiøse filantropiske organisationer – amerikanske Bloomberg Philanthropies og britiske The Children’s Investment Fund Foundation – går Realdania nu ind i et partnerskab med C40-netværket.

Fra 2014 og tre år frem vil C40 modtage knap 200 millioner kroner i støtte til det grundlæggende arbejde med at mindske CO2-udledningen og imødegå klimaforandringerne.

Realdania støtter C40 ud fra et ønske om at styrke byerne globalt og lokalt i den vigtige og helt afgørende kamp mod klimaudfordringerne. Støtten ligger samtidig i naturlig forlængelse af Realdanias ønske om at fremme en bæredygtig udvikling af det byggede miljø. Realdania vil gerne være med til at gøre en indsats, som fremmer global reduktion af drivhusgasser, og som bygger viden op. Helt konkret viden der er skalérbar, og som kan bruges af verdens byer – både store og små – i relation til denne aktuelle og vanskelige indsats i forhold til de fremtidige klima-påvirkninger.

- De 63 byer i C40-netværket kan skabe de nødvendige forandringer. Her kan vi og andre tilføre viden, og vi kan hente alle erfaringerne hjem igen. Denne indsats kan med andre ord medvirke til at gøre danske byer mere klimarobuste og dermed bidrage til en bæredygtig udvikling af byerne, siger administrerende direktør i Realdania, Jesper Nygård.

Københavns Kommune er allerede stærkt engageret i C40, og Realdanias deltagelse vil sikre, at Danmark i endnu højere grad får sine mange erfaringer med bæredygtige løsninger indenfor det byggede miljø ud til resten af verden. Realdania er de senere år gået stærkt ind i arbejdet med at klimasikre byer og forstæder i Danmark ved hjælp af nye og innovative løsninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078