40 mio. kr. til bedre bymiljø
En række nedslidte og problemramte byområder med udviklingspotentiale har netop modtaget...
Bygninger skal fornyes, torve og pladser ha’ et løft – samtidig med at trafikbelastningen nedsættes. Sideløbende med de fysiske ændringer igangsættes kulturelle og sociale aktiviteter. I ældre erhvervs- og havneområder går puljens midler til at afklare og planlægge områdernes fremtid.
”Støtten skal ses som startskuddet til en positiv proces i lokalområderne, så det bliver attraktivt for dem, der bor og arbejder der, og dem, der investerer i området. Det er vigtigt, at indsatsen tilrettelægges gennem et bredt samarbejde, og at alle kræfter – offentlige og private, ansatte og frivillige - forenes i et fælles løft,” siger socialminister Eva Kjer Hansen (V) om projekterne, som modtagerkommunerne selv bidrager til med mindst to tredjedel af udgifterne.
Støtten til områdefornyelse er opdelt i fire dele:
Nedslidte byområder i større byer
Alle ansøgere modtager de ansøgte beløb: Holbæk kommune (Holbæk midtby), Københavns kommune (Spydspidsen), Vejle kommune (Vejle midtby), Sønderborg Kommune (Sønderborg midtby).
Samlet beløb: 21.665.500 kr.
Nedslidte byområder i mindre byer
Omkring en femtedel af ansøgerne har modtaget støtte ud fra en vurdering af ansøgningerne: Hirtshals kommune (bymidten i Hirtshals), Nørre-Rangstrup kommune (Toftlund bymidte), Thyborøn-Harboøre kommune (Thyborøn bymidte), Videbæk kommune (Troldhede).
Samlet beløb: 10.000.000 kr.
Boligområder med store sociale problemer
Alle ansøgere modtager de ansøgte beløb: Ishøj Kommune (Ishøj Centrum) og Rødovre Kommune (Kærene). En enkelt ansøgning blev afvist da den ikke levede op til ansøgningskravene.
Samlet beløb: 6.700.000 kr.
Ældre erhvervs- og havneområder
Alle ansøgere modtager de ansøgte beløb: Augustenborg Kommune (Augustenborg Havn), Herlev Kommune (Marielund erhvervskvarter), Odder Kommune (Hov Havn), Svendborg Kommune (Svendborg Havn).
Samlet beløb: 2.382.000 kr.
Pressemeddelelse fra Socialministeriet