23948sdkhjf

Renovere eller rive ned?

Knap 20 kommuner deltog i konferencen ”Renovering for enhver pris”, der satte fokus på at skabe mere totaløkonomisk tænkning, når det gælder kommunale bygninger.
- Er det virkelig alt byggeri, der egner sig til renovering?

Det åbne spørgsmål kom fra Louise Schack, by- og boligordfører fra Venstre, på dagens konference, som Dansk Byggeri og Dansk Beton havde inviteret til.

Dagens emne var, hvorvidt kommunerne i høj nok grad tænker i høj totaløkonomi, når de skal tage stilling til, om renovering eller nybygning af kommunale bygninger er den bedste beslutning. Til konferencen havde Rambøll for Dansk Byggeri og Dansk Beton udarbejdet en rapport, der viser, at kommunerne sjældent foretager totaløkonomiske beregninger.

- Der er behov for, at kommunerne i højere grad tænker i totaløkonomi, end tilfældet er i dag, hvor der er mest fokus på det kortsigtede, sagde Lars-Storr Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri.

Et af dagens indlæg kom fra Henning Nilausen, tidligere vicekommunaldirektør i Græsted-Gilleje Kommune, nu Gribskov Kommune. Han havde været med til at føre igennem, at et af kommunens plejecentre fra 70’erne skulle rives ned og bygges op fra ny.

- Der er følelser forbundet med bygninger og en tradition for, at man ikke bare river ned. Derfor ligger der en udfordring med at få politikerne overbevist om, at det nogle gange er bedre at bygge nyt. Her skal kommunerne lære af erhvervslivet. Det gælder især i forhold til funktionalitet og økonomi, sagde Henning Nilausen.

Knap 20 kommuner deltog i konferencen, der også talte en række firmaer, aktører og organisationer.

I forbindelse med konferencen udkom Dansk Byggeris analysebrev Barometer, hvor temaet handler om, hvorvidt kommunerne i høj nok grad tænker i totaløkonomi. Find nyhedsbrevet på Dansk Byggeris hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078