23948sdkhjf

To teams i dialog om nyt sundhedshus

Aart Architects samt Rørbæk & Møller står i spidsen for de teams, der skal tegne videre på forslag til Diakonissestiftelsens nye sundhedshus.
I juni 2013 udskrev Diakonissestiftelsen på Frederiksberg en arkitektkonkurrence om et nyt sundhedshus.

Arkitektkonkurrencen er nu afsluttet, og der er udpeget ikke bare én, men to vindere, som inviteres til at bearbejde deres forslag yderligere, inden der tages stilling til, hvilket af de to projekter, der skal realiseres.

Mogens Madsen, formand for Diakonissestiftelsens bestyrelse og formand for dommerkomiteen, er spændt på at se resultatet af en videre bearbejdning af de to forslag.

- De to forslag er meget forskellige, først og fremmest i det arkitektoniske udtryk, men også i forhold til, hvordan funktionerne i huset tænkes organiseret. I dommerkomiteen kan vi se store kvaliteter i begge projekter. Samtidig er der nogle ting, vi har brug for at få belyst nærmere, især i forhold til facadernes udformning. Derfor har dommerkomiteen valgt at udpege to vindere af konkurrencen og invitere dem til en ny dialogproces, hvor vi kan gå mere i dybden med disse ting.

Endelig vinder findes til foråret
Fem teams af arkitekter og ingeniører deltog i konkurrencen, som løb fra 6. juni til 11. oktober. De to teams, der nu inviteres til at deltage i en dialogproces, er Aart med Moe Rådgivende Ingeniører som underrådgiver og Rørbæk & Møller med Schul Landskabsarkitekter, White og Alectia som underrådgivere.

De fem konkurrenceforslag er blevet bedømt af en dommerkomite sammensat af repræsentanter for Diakonissestiftelsen og Frederiksberg Kommune samt to eksterne fagdommere, professor, arkitekt MAA Jan Søndergaard og arkitekt MAA Jan Albrechtsen.

Sundhedshuset skal rumme privatpraktiserende læger, psykologer og andre sundhedsfaglige specialer, motionsfaciliteter, et Living Lab til afprøvning af velfærdsteknologi og meget mere. Det nye hus skal bygges sammen med nogle af de eksisterende bygninger omkring en ny atriumgård, som bliver Diakonissestiftelsens nye mødested med café, møderum og plads til store arrangementer.

Dialogprocessen vil foregå i januar-marts, og bestyrelsesformand Mogens Madsen forventer, at det omkring 1. april 2014 kan offentliggøres, hvilket af de to projekter, der ønskes realiseret.

Arbejdet med en lokalplan for hele Diakonissestiftelsens område mellem Peter Bangs Vej og Dronningensvej fortsætter som planlagt. For det område, hvor sundhedshuset skal bygges, fastlægges der dog først bestemmelser i en senere lokalplan. Lokalplanen for de øvrige projekter, der indgår i Diakonissestiftelsens store Udviklingsplan UP 2020, forventes at komme i offentlig høring i foråret 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078