23948sdkhjf

Forlig i sag om droppet feriecenter

Egedal Kommune tilbagebetaler 9,5 mio. kr. til feriecenterkoncernen Dayz Resort, som har opgivet et stort feriecenterprojektet ved Kildedal. Hermed undgår man en retssag.
Dayz Resorts opgav i august at etablere et stort feriecenter med op mod 1.600 ferieboliger ved Kildedal i Egedal Kommune. I den forbindelse krævede feriecenterkoncernen at få tilbagebetalt de 10 mio. kr., som blev indbetalt til kommunen ved indgåelsen af kontrakten.

Læs mere: 1.600 ferieboliger droppet i Egedal.

Arbejdet med plangrundlaget for et nyt stort feriecenter ved Kildedal i Nordsjælland havde været i gang siden 2011. Egedal Kommune har investeret betydelige ressourcer i feriecenterprojektet, og har hidtil principielt afvist at tilbagebetale beløbet.

Nu har parterne imidlertid indgået et forlig, der betyder, at Egedal Kommune tilbagebetaler 9,5 mio. kr. til Dayz Resorts.

Råder igen over attraktive arealer
- Vi har drøftet kontrakten og mulighederne med vores advokater. På det grundlag er vi nået frem til, at den bedste løsning for alle parter er et forlig, hvor vi beholder 500.000 kr., der dækker nogle af vores udgifter til projektet. Vi kunne naturligvis godt have ønsket os en større andel af de 10 mio. kr., men det kan aldrig blive optimalt i et forlig. Nu undgår vi til gengæld en langvarig retssag, der efter alt at dømme nemt kunne have kostet langt over en million kroner i sagsomkostninger, siger borgmester i Egedal Kommune, Willy Eliasen.

Med forliget bortfalder kontrakten mellem Egedal Kommune og Dayz Resorts. Sagen er dermed afsluttet.

- Med forliget kan vi komme videre. Vi kan igen råde over de attraktive arealer ved Kildedal, der ellers ville have været 'låst' så længe retssagen ville have kørt, formodentlig det næste halvandet år, siger Willy Eliasen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079