23948sdkhjf

Københavns Lufthavne bygger nyt P-hus i Kastrup

Skanska opfører i totalentreprise nyt parkeringshus til Lufthavnsparkeringen for at sikre passagerne...
Skanska opfører i totalentreprise nyt parkeringshus til Lufthavnsparkeringen for at sikre passagerne bedre P-plads og service tæt på afgangsterminalen.

Den pæne vækst i antallet af flypassagerer, der ønsker at parkere deres bil i lufthavnen, betyder, at Københavns Lufthavne A/S opfører endnu et stort P-hus. Alene i 2004 var der en vækst på 22 procent i parkeringerne i de eksisterende P-huse.

Det er en rigtig entreprenøropgave, Skanska Danmark er sat på, da det kræver en effektiv og smidig byggestyring og en solid indsats af folk og materiel at opføre det 22.000 kvadratmeter store hus på kun godt seks måneder.

Parkeringshuset kommer til at indeholde 950 pladser og vil medføre at lufthavnens samlede kapacitet bliver på ca. 8.000 pladser. P-huset bliver på seks etager med tilsammen 22.000 kvadratmeter.

Skanska begynder elementmontagen den 1. maj, og planlægger at montere de 1.300 betonelementer på kun 13 uger. 1. august er råhuset opført, og det færdige hus afleveres til lufthavnen 15. september. Den korte leveringstid stiller store krav til Skanska og leverandørerne.

- Vi har indgået en aftale med Spæncom, som leverer betonelementerne. Spæncom spiller en central rolle i sikringen af en glidende produktion på byggepladsen, og de vil levere 100 elementer pr. uge "just in time". Der er nemlig ikke megen plads på stedet, og alle underleverandører er med i et samarbejde om at få byggeprocessen til at glide godt og blive færdig til tiden, siger projektchef Henrik Christiansen, Skanska Danmark.

Lufthavnens udbudskrav var godt 900 P-pladser på det begrænsede areal og en hurtig byggeproces. Ellers var entrepriseudbudet relativt åbent, og det var op til de bydende at udarbejde forslag til husets arkitektur, teknik og den trafiklogistiske løsning. Skanska arbejder sammen med Århus Arkitekterne og rådgivende ingeniør Birch & Krogboe, og Skanska vandt totalentreprisen foran fire andre bydende.

Kilde: Skanska

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078