23948sdkhjf

Plan for nybyggeri ved Aalborg Katedralskole

Byggeri på op til 6.000 m², herunder 'Katedralhusene', skal knytte kulturhuset Huset og Aalborg Katedralskole tættere sammen. Ny lokalplan åbner op for projekterne.
Med et ønske om at udvikle kultursamarbejdet mellem Huset, et kultur- og aktivitethus, og Aalborg Katedralskole er udarbejdet en ny lokalplan. Den skal sikre mulighed for at udvidelse og ny bebyggelse af blandt andet ’Katedralhusene’, som knytter Katedralskolen og Huset sammen. Samtidig ønskes rummelighed i lokalplanen til mindre udbygninger inden for en samlet ramme på 5.000-6.000 m2.

De nye bygninger skal kunne benyttes til både undervisning i tilknytning til Katedralskolen og som nye faciliteter til huset. Den fælles benyttelse vil give næsten 24 timers udnyttelse, alle ugens dage, og samtidig mulighed for erfaringsudveksling og fællesskab. En realisering vil ligeledes markere de to institutioner som en del af et nyt kulturelt, grønt strøg gennem Aalborg.

Flere bygninger på området er udpeget som bevaringsværdige. De må ikke rives ned eller ombygges i væsentligt omfang. Arkitekturen må gerne være eksperimenterende og sikre kreative løsning og alternative byggeformer, funktioner og materialer, når det sikres, at de eksisterende bevaringsværdier ikke svækkes.

Læs mere om lokalplanen på Aalborg Kommunes hjemmeside.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078