23948sdkhjf

Danske arkitekter etablerer afdeling i Sverige

Sammen med Sweco har Aart Architects netop vundet konkurrencen om en stor sygehusudvidelse i Örebro. Den seneste tids fremgang på det svenske marked får nu firmaet til at etablere et svensk selskab.
I løbet af de seneste år har Aart Architects oplevet fremgang i Sverige, og for at fastholde den positive udvikling har tegnestuen nu har valgt at etablere et svensk selskab.

- Som svar på det stigende antal projekter har vi valgt at etablere selskabet Aart Architects AB i Sverige. Etableringen af det nye selskab er led i en naturlig forretningsudvikling, der giver os mulighed for at styrke samarbejdet med svenske bygherrer og samarbejdspartnere. Vi gør det med lønsom vækst for øje og tror på en egentlig etablering af et kontor i Sverige inden for den nærmeste fremtid, fortæller partner Anders Tyrrestrup.

Senest har Aart Architects vundet konkurrencen om en 24.000 m² stor udvidelse af Universitetssjukhuset Örebro vest for Stockholm. Det er Aarts andet store projekt i Sverige, og begge konkurrencer er vundet i samarbejde med Sweco Architects.

De to arkitektfirmaers forslag til konkurrencen i Örebro er foretrukket sit gode dagslysindfald, en stor fleksibilitet og et rigt arkitektonisk udtryk.

- Forslaget føjer en ny identitet til Universitetssjukhuset Örebro og skaber et nyt ansigt mod byen […] Det tilgodeser i sit hovedgreb konkurrenceprogrammets målsætning om et godt patient- og arbejdsmiljø, fleksibilitet, bygbarhed og i vidt omfang bæredygtig udvikling. Bygningens opdeling i flere voluminer giver lyse miljøer, en tydelig ankomstplads og logiske flows i bygningen og området omkring sygehuset, fremhæver juryen i dommerbetænkningen.

Udvidelsen af Universitetssjukhuset Örebro omfatter operationsstuer, ambulatorier, dagkirurgifunktioner, sengestuer samt en ny foyer og hovedindgang.

Herudover deltager Aart aktuelt i konkurrencen om et nyt kulturkvarter i hjertet af Örebro. Desuden er tegnestuen totalrådgiver på den 10.000 m² store Campus Park Skara i Sydsverige.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11