23948sdkhjf

Indleder forhandlinger om underjordisk p-anlæg i Silkeborg

A. Enggaard har afgivet alle tre tilbud på et parkeringsanlæg under Torvet i Silkeborg midtby. Silkeborg Kommune vil nu indlede forhandlinger med udgangspunkt i et af budene.
I bestræbelserne på at fastholde Silkeborgs position som handelsby vil kommunen blandt andet skabe et mere aktivt og attraktivt byliv. Ved at flytte parkering under jorden kan de attraktive parkeringsarealer i byen frigøres til andre formål, som f.eks. flere boliger, butikker samt pladser og grønne områder.

I kommuneplanen er der således beskrevet byudviklingsplaner for bl.a. Bindslev Plads, Bios Gård, Mejerigården, Søtorvet, Torvet og parkeringsarealerne ved søfronten ved rådhuset.

Tre bud på p-anlæg fra én budgiver
22. oktober 2012 vedtog Byrådet lokalplan 10-014, som giver mulighed for at bygge et parkeringsanlæg under Silkeborg Torv.

17. juni 2013 besluttede Økonomiudvalget at udbyde undergrunden under Torvet til salg til en køber, der vil opføre og drive et underjordisk parkeringsanlæg.

Ved fristens udløb var der indkommet tre tilbud på opførelse af et parkeringsanlæg under Torvet. Alle tilbud er kommet fra firmaet A. Enggaard. Der er tale om tilbud på tre forskellige løsninger.

Overvejer anlæg i et plan
Økonomiudvalget forventer, at en løsning med et parkeringsanlæg i flere etager under Torvet med adgang fra Lille Søgade via en tunnel under Hotel Dania ikke bliver til noget. Blandt andet tunnelen under Hotel Dania gør denne løsning for dyr at gennemføre.

Derimod ser Økonomiudvalget en række perspektiver i en løsning med en parkeringskælder i én etage med en foreslået alternativ vejadgang fra Rådhusgade.

- Vi vurderer, at det er et projekt med en langt kortere anlægsperiode end vi tidligere har talt om, og det vil være til gavn for handelslivet omkring Torvet.

Kommunen indleder nu forhandlinger med A. Enggaard, og det bliver det nyvalgte byråd, som næste år får præsenteret et projekt til beslutning. Da forhandlingerne ikke er afsluttet, vil der ikke blive oplyst budpriser. Økonomien i projektet vil blive lagt frem, når det nye byråd får præsenteret projektet – når og såfremt kommunen når frem til en tilfredsstillende løsning i forhandlingerne med A. Enggaard.

Baggrund - Silkeborg som handelsby i fremtiden
I Danmark er der i dag ca. 210 handelsbyer med butikker, der sælger andet end fødevarer. I løbet af de næste kun 12-13 år vil seks ud af syv handelsbyer kunne forsvinde på grund af stigende nethandel, viser detailhandelsanalyser. Det betyder, at der om 15 år sandsynligvis kun er 30 handelsbyer tilbage i Danmark.

Silkeborg ønsker at være blandt de 30 handelsbyer, som overlever. Særligt med blik på motorvejen, der åbner om få år, betegens det som aktuelt at styrke midtby i forhold til handlende og turister, så de ikke vælger Aarhus eller Herning.

Læs mere om tankerne bag torveprojektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078