23948sdkhjf

Bygherre lægger Lighthouse-tårnet i graven

Selskabet Havneinvest A/S har meddelt Aarhus Kommune, at man ikke vil udnytte optionen til det 142 meter høje tårnbyggeri. Dermed sendes den attraktive havnegrund i udbud på ny.
Efter at have brugt cirka 9 mio. kr. på at afsøge muligheder har Havneinvest A/S nu opgivet at opgøre Lighthouse-tårnet og meddelt Aarhus Kommune, at man ikke ønsker at udnytte den købs- og byggeoption, der står til udløb ved årsskiftet. Det skriver Jyllandsposten.

- Det er med meget stor ærgrelse og tristesse, at vi desværre er nødt til at opgive projektet, siger investoren bag projektet, Claus Hommelhoff, til avisen.

Han forklarer, at det ikke mindst er de vanskelige jordbundsforhold samt omkostningerne ved at bygge i højden, der er årsag til, at Havneinvest har besluttet ikke at betale de ca. 270 mio. kr. for byggegrunden på havnefronten. Undervejs er der blandt andet forsøgt at indgå partnerskaber
med store europæiske entreprenører, men den indsats har ikke båret frugt.

Bente Lykke Sørensen, chef for Aarhus Kommunes arealudvikling, fortæller, at kommunen nu vil foretage en vurdering af projektmaterialet og de gennemførte analyser med henblik på at udarbejde et oplæg om grundens fremtid i løbet af 2014. Her skal den attraktive havnegrund udbydes igen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079