23948sdkhjf

Bikubenfonden bygger forskningsstation til SDU

I foråret 2015 står en nye forsknings- og feltstation med bl.a. laboratorier og et hus med 20 værelser klar i Svanninge Bjerge på Sydfyn. Byggesummen er på 15 mio. kr.
Nu får forskere og studerende på Syddansk Universitet helt nye muligheder for at udforske den fynske natur. Bikubenfonden har indgået et samarbejde med universitetet om at oprette en forsknings- og feltstation midt i fondens beskyttede naturområde Svanninge Bjerge på Sydfyn.

Den nye forsknings- og feltstation skal indeholde våd- og analyselaboratorier, forelæsningslokaler og et hus med 20 værelser til overnattende forskere og studerende. Den ventes at stå klar i foråret 2015.

Bikubenfonden bygger forsknings- og feltstationen på fondens erhvervsdrivende ejendom Høbbet og lejer den derefter ud til Syddansk Universitet. Der er således tale om en erhvervsmæssig aktivitet – ikke en fondsdonation. Der budgetteres med en byggesum på 15 mio. kr.

- Det er meget glædeligt, at vi nu kan byde forskere og studerende fra Syddansk Universitet velkommen i Svanninge Bjerge. Vi er stolte af, at universitetet har valgt netop Svanninge Bjerge og betragter det som en anerkendelse af vores flerårige indsats i området og af Svanninge Bjerges kvaliteter. Vi glæder os til at følge resultaterne af forsknings- og feltarbejdet, som med fordel kan inddrages i vores naturudviklingsprojekter i området, siger Bikubenfondens direktør Søren Kaare-Andersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11