23948sdkhjf

Kolding skifter til timeafregning for byggetilladelser

Kolding Kommune ændrer i prisen for at få en byggetilladelse. Fra nytår vil det afhænge af, hvor mange timer der skal bruges på at behandle den enkelte ansøgning.
Prisen for en byggetilladelse i Kolding Kommune vil fra nytår afhænge af, hvor mange timer der skal bruges på at behandle ansøgningen. Dog fastholdes faste priser for byggetilladelser til garager, carporte, udhuse og andet småhusbyggeri.

I 2014 er timesatsen fastsat til 595 kr. i Kolding Kommune. Satsen er beregnet ud fra en opgørelse over de direkte og indirekte omkostninger (lønninger, husleje, kontorhold, edb og andre administrative omkostninger).

For småhusbyggeri (garager, carporte, udhuse, etc.) vil prisen fortsat bestå af et grundgebyr samt en kvadratmeterpris.

Godt forarbejde giver billigere tilladelse
En vurdering bag de nye regler er, at det vil animere bygherrer til at gøre sig umage med at lave gode og fyldestgørende ansøgninger, så kommunen ikke skal bruge tid på at rykke for manglende information. For bygherren vil der også være penge at spare, hvis man holder sig inden for byggeretten, så der ikke skal søges om dispensation fra lokalplan, laves nabohøringer eller gennemføres andre tidskrævende processer.

Den nye betalingsvedtægt for byggesagsbehandling blev vedtaget på byrådsmødet den 9. december 2013. De nye regler harmonerer med den nye Byggelov, som kræver, at landets kommuner senest 1. januar 2015 skal indføre en timeprismodel.

Nye servicemål for byggesagsbehandling
Samtidig med den nye betalingsvedtægt har byrådet vedtaget servicemål for, hvor lang tid de forskellige typer af byggesagsbehandling må tage. For 2014 hedder servicemålene:
• Anmeldelsessager (garager, carporte og lignende små bygninger under 50 kvadratmeter): 2 uger
• Enfamiliehuse/sommerhuse: 6 uger
• Erhverv: 6 uger.

I forhold til de nuværende sagsbehandlingstider betyder det, at fristen for at få en byggetilladelse forkortes med to uger for enfamiliehuse/sommerhuse og erhverv.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096