23948sdkhjf

Behov for flere boliger i store byer

Ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at der på landsplan vil mangle omkring 130.000 boliger frem mod 2020.
En analyse foretaget af Dansk Byggeri viser, at der i fremtiden vil være et stort behov for flere boliger i storbyerne, da danskerne fortsat vil rykke fra land til by. Samtidig vil en større andel ældre og en generel befolkningstilvækst skubbe boligbehovet yderligere opad.

Konkret får Danmark brug for 130.000 flere boliger frem mod 2020. Samtidig er der behov for at rive 35.000 boliger ned og bygge dem op på ny, fordi de er for nedslidte.

Det kræver handling fra kommunerne, da byggetempoet i flere kommuner er i kraftig utakt med efterspørgslen. Særligt i København er udfordringerne forbundet med tilflytning markante. Det nuværende byggetempo ligger tre en halv gange under det nødvendige behov for de kommende syv år, vurderer Dansk Byggeri:

- Selvom byggeprojekter er i gang i flere byer, så er det ikke nok til at følge med den stigende efterspørgsel på boliger alle steder. Især i Aarhus, Odense og København kan det gå hen og blive yderst vanskeligt at finde en bolig, hvis ikke flere byggekraner og håndværkere bliver sat i arbejde. En realitet, som allerede nu er begyndt at presse priserne op på alt fra studieboliger over ældreboliger til almindelige lejligheder, siger økonomisk konsulent i Dansk Byggeri, Maria Schougaard Berntsen.

Ud over danskernes drøm om en storbytilværelse er en større andel ældre og en generel befolkningstilvækst med til at skabe behovet for flere boliger.

- Vi bliver flere og flere, og vi levere længere og længere. Det skaber yderligere pres på boligmarkedet. Kommunerne er nødt til at tænke frem i tiden. Nye hjem bliver ikke skabt fra dag til dag, og med flere nye indbyggere bliver der også behov for flere institutioner, ny infrastruktur og kulturelle tilbud, så derfor skal de have gang i byggeriet nu. Hvis kommunerne ikke griber den chance nu, risikerer de at gå glip af et stort vækstpotentiale, siger Maria Schougaard Berntsen.

Læs hele analysen fra Dansk Byggeri
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094