23948sdkhjf

Barslund: Skat bremser byggevæksten

Entreprenørvirksomheden Barslund og en række andre byggevirksomheder kritiserer Skat for at gå for vidt i beskatningen af udenlandske medarbejdere i Danmark. Parterne mødes i dag.
Dansk Byggeri appellerer nu endnu engang til skatteminster Holger K. Nielsen (SF) om at ændre på fortolkningen af reglerne for arbejdsudleje. Barslund og en række øvrige byggevirksomheder oplever nemlig skattereglerne på udenlandsk arbejdskraft som en vækstbremse. Det er ikke lykkedes Børsen at få en kommentar fra skatteminster Holger K. Nielsen inden deadline, skriver avisen i dag.

- Det er vores opfattelse, at det er blevet mere omfattende, end man oprindelig havde tænkt, når 24.000 virksomheder har fået et brev fra Skat om, at de formentlig skal betale arbejdsudlejeskat. Derudover viser en række afgørelser i Skatterådet, at det er blevet mere omfattende end oprindelig tænkt, siger cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg til avisen.

Derfor er arbejdsudleje igen på dagsordenen, når erhvervsorganisationerne og Skat mødes i dag.

Hos Barslund mærker man særligt til de ufleksible skatteregler. Sidste år købte den danske entreprenør en mindre svensk firma, men grundet reglerne om arbejdsudleje er det umuligt at sende udvalgte svenske medarbejdere på danske projekter, når opgaverne spidser til.

- Det er umuligt at bruge en rørlægger eller en maskinfører fra det svenske selskab i et par dage på en opgave i Danmark. For så skal vi trække 38 pct. af hans løn fra fakturabeløbet til det svenske selskab. Og den svenske medarbejder skal selv sørge for at få pengene tilbage fra de svenske skattemyndigheder, siger MHR-chef Mette Egesø til Børsen.

Skærpelsen, der er planlagt til at gælde fra september, er oprindeligt sat i verden for at forhindre, at virksomheder hyrer billige østeuropæere ind til sæsonarbejde uden at betale skat i Danmark.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078