23948sdkhjf

Sætter gang i projekt ’Nyt Esbjerg Museum’

Sydvestjyske Museer har sat gang i et idéprojekt for at skaffe midler til omdannelse af bygningen Esbjerg Museum. Til projektet søger man nu arkitektrådgivning.
Baggrunden for projektet er, at Esbjerg Museum har et lavt besøgstal - under 10.000 - og lever en ret usynlig tilværelse i byen. De permanente udstillinger er 20-25 år gamle. Der er behov for en fuldstændig nytænkning af bygningens indhold, af udstillinger, aktiviteter og målgrupper samt museets rolle i byen.

Projektet omfatter en ideudviklingsfase samt udarbejdelse af et færdigt prospekt, der beskriver indhold og form samt samarbejdspartnere, målgrupper og økonomi. Dette skal danne grundlaget for søgning af midler til realisering af ideerne.

Til projektudvikling og projektbeskrivelse på omdannelsen af museet i Esbjerg søger Sydvestjyske Museer eksterne samarbejdspartnere. Derfor er nu indledt prækvalifikation af rådgivere til udarbejdelse af ideprojekt.

Ombygning og nye faciliteter
Bygningen Esbjerg Museum består af ca. 2.250 m2 fordelt på fem plan, der i fremtiden skal omdannes så der udover kulturhistoriske udstillinger - både permanente og særudstillinger – huser en besættelsestidsudstilling, Historisk Samling fra besættelsestiden samt et undervisningscenter for Holocaust. Derudover skal der planlægges publikums-, undervisnings-, og personalefaciliteter i sammenhæng med de øvrige aktiviteter, bla. foredragssal, magasin samt køkken, kontor og mødelokaler for de ansatte.

Rådgivningsteamet vil i en senere fase skulle kunne forestå den konkrete realisering af ideprojektet i form af større eller mindre ombygning samt udstillingsscenografi på museet på nærmere aftalte vilkår.

Esbjerg Kommune ønsker at prækvalificere to til tre arkitekt/kreative rådgiverteams til rådgivning på udarbejdelse af idéoplæg til nyt museum i Esbjerg. De prækvalificerede tilbudsgivere vil blive indbudt til en samtale og forhandling om opgaveløsningen.

Fristen for at afgive bud er den 13. december 2013.

Læs mere under Licitationer her på Building Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.074