23948sdkhjf

Installatørerne kan hjælpe varmepumpesalg på vej

Installatørerne har siden 1. januar 2013 haft bedre argumenter at bruge overfor boligejere, der overvejer en varmepumpe; kombinationen af BoligJob-ordningen og elfradragsordningen.
Salget af varmepumper er ifølge Lars Abel, sekretariatschef i Varmepumpefabrikantforeningen, ikke steget så meget som ventet. Det er på trods af bedre elafregning for helårsboliger, hvor el bruges til opvarmning, og BoligJob-ordningen ellers gør det til en endnu bedre forretning. Det skriver Tekniq.dk.

- Vi har ingen salgsstatistik endnu, men der er intet, som tyder på en stor fremgang, siger Lars Abel ifølge tekniq.dk.

Installatørerne skal kende reglerne
Men selvom rammebetingelserne for udbredelsen af varmepumper er forbedret, skal køberne også oplyses om fordelene.

- Men før vi kan sælge flere varmepumper, skal informationen ud til forbrugerne. Det kræver, at installatørerne er bevidste om mulighederne, ligesom de opsøger de relevante kunder og gør det klart for dem, hvorfor de bør investere, lyder det fra Lars Abel.

Opfordringen bakkes op af chefkonsulent i Tekniq, Søren Rise, som siger til tekniq.dk:

- Som installatør bør man altid være åben for at lave en udregning på vegne af forbrugerne. Hvis det bliver tydeligt, at man kan spare penge allerede efter for eksempel fem år, vil de fleste være parate til at investere

Fakta om elafregningsordningen
• Siden 1. januar 2013 afregnes elforbrug over 4.000 kWh i helårsboliger til en reduceret pris.
• I 2013 er taksten 34,1 øre/ kWh, i 2014 er den 34,6 kWh og i 2015 er den 35,2 øre/kWh. Fra 2016 og frem reguleres satserne på grundlag af ændringer i nettoprisindekset.
• Ordningen kræver, at boligen skal stå i kommunens BBRregister som elopvarmet, og at elinstallationen skal være registreret som anvendt til opvarmning hos elselskabet.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093